Juletræer og materialer til juledekorationer til lokale børneinstitutioner, skoler, spejdere, idrætsforeninger for børn og unge m.v.

04-11-2021

Lokale børneinstitutioner og organisationer for børn og unge har mulighed for igen i år at fælde et juletræ i de statsejede skove. Desuden er der masser af muligheder for at samle materialer til juledekorationer.

Naturstyrelsen Thy giver igen i år børneinstitutioner, skoler, spejdere, idrætsforeninger for børn og unge m.v. i Thisted, Jammerbugt og Morsø kommuner mulighed for selv (mod betaling) at fælde et juletræ i en af vores juletræskulturer.

Naturstyrelsen Thy har stadig enkelte juletræsbevoksninger, hvor juletræerne er dyrket uden brug af kemiske stoffer. Her er det muligt efter forudgående aftale med skovfoged Per Kynde på telefon 72 54 39 73/22 22 16 10 (Thisted Kommune) eller skovløber Jens Jakobsen Jensen på telefon 98 21 16 29/26 87 54 37 (Jammerbugt Kommune) at træffe aftale om mod betaling selv at fælde et juletræ i skoven.

Hvis de lokale børneinstitutioner, skoler, spejdere, idrætsforeninger for børn og unge eller velgørende organisationer m.v. planlægger at lave juledekorationer, så er der masser af materialer og inspiration at hente i naturen lige netop nu. I plantagerne og de åbne naturområder ved Naturstyrelsen Thy kan man slippe kreativiteten løs og samle løs af mos, bær, kogler, krogede grene, og hvad man ellers kan bruge til at skabe hygge i hjemmet. Og det er ganske gratis. Vil man gerne samle rester af klippegrønt kan ovennævnte medarbejdere også kontaktes.