DANMARKS STØRSTE LÅGEKALENDER I MOLS BJERGE

26-11-2019

Fra 1. søndag i advent kan du opleve Danmarks største lågekalender i Mols Bjerge, når Syddjurs Bibliotek og naturguide, Poul Erik Bærentzen lukker op for en sjov og anderledes måde at fejre julen.

Poul Erik Bærentzen er guide på turene.

Lige midt i Syddjurs Kommune ligger Nationalpark Mols Bjerge. Her finder man mere end 24 låger spredt rundt omkring på parkens cirka 15 kvadratkilometer. Disse låger vil i år danne rammen om intet mindre end Danmarks Største lågekalender.

Hver søndag i advent kan du nemlig tage med Syddjurs Bibliotek og naturguide, Poul Erik Bærentzen, ud i parken og være med til at åbne lågerne i årets lågekalender. Turen går ad smalle, stejle stier med Poul Erik som hjemmevant turleder.

”Man tænker for det meste julekalendere som noget, der enten smager sødt eller kan ses på tv i juledagene. Sammen med Syddjurs Bibliotek har jeg dog haft lyst til i år lave en julekalender i Mols Bjerge, der slår alt, nemlig Danmarks største lågekalender”, lyder det fra en smilende naturguide.

Inde bag hver låge finder man gode historier fra før og nu. Poul Erik Bærentzen fører dig gennem lågerne ad små, stejle stier gennem nøje udvalgte steder, og turene strækker sig over cirka 1 ½ time midt på eftermiddagen. På den måde lukker Poul Erik Bærentzen sammen med deltagerne op for en sjov og anderledes måde at deltage i julekalenderen og opleve noget af Danmarks smukkeste natur. 

Om lågekalenderen, tilføjer Poul Erik Bærentzen spøgefuldt:

”Danmarks største lågekalender er ikke kun en god måde at få motion, frisk luft og spændende oplevelser i fællesskab med andre. Den er jo faktisk bæredygtig og klimavenlig. For vi lover at mange af træerne er grønne - også selvom det er vinter. Og så kan den genbruges, hvis vi da også får jul til næste år.”

Lågerne bliver åbnet hver søndag i advent mellem kl. 14- 15.30. Det er gratis at deltage, men tilmelding nødvendig. Vi mødes hvert uge et nyt sted og går i samlet flok rundt i Danmarks Største Lågekalender.
Læs mere på syddjursbibliotek.dk eller tag fat på turleder Poul Erik Bærentzen 61 60 16 39.

 

Læse mere om Mols Bjerge.

 

Græssende kreaturer plejer naturen i Mols Bjerge.