07-10-2019

Efterårsferie med bl.a. bål og leg på skovlegepladsen ”Kronhjorten” i Jægersborg Hegn ved Skodsborg Station

Skovlegepladsen Kronhjorten er designet over historien om de enevældige kongers imponerende parforcejagter i selv samme skov. Tag en klatretur på jagthunde, heste, jægere, kong Chr. V og en segnet kronhjort eller leg på det lille lokomotiv, der kan svæve gennem skoven om natten med skovens dyr og en sur heks!!  

Praktisk: På legepladsen er der picnicpladser med halvtage og bålsteder. Tog og bus holder ved stationen. Der er gode parkeringsforhold på den nærliggende skovparkeringsplads.

En tur videre i skoven byder også på et fortryllende sted, som hedder Bøllemosen. Her er en fin gangbro gennem mosen med den smukkeste udsigt og en ro, som er godt for enhver. En naturguide til Jægersborg Hegn finder man på Naturstyrelsens hjemmeside.

Rejs til Europas verdensarv

I Skodsborg Stationsbygning er der frem til 3. nov. en gratis udstilling om 34 verdensarvssteder i Europa, herunder Parforcejagtlandskabet i Nordsjælland. UNESCO og National Geographic har leveret de meget smukke billeder til udstillingen, som hedder REJSEN TIL EUROPA. I efterårsferien kan man låne små rejsekufferter med aktivitetsforslag med i skoven og gå på opdagelse i verdensarven. D. 15. og 17. oktober, kl. 14 er der guidet tur til verdensarven i Jægersborg Hegn med på stationspladsen. I udstillingen er der café og børneaktiviteter. Læs mere