Tag ud og spise i naturen efterårsferien

07-10-2019

– helt uden at booke bord først…

Efterårsferien står for døren og det er en oplagt tid at tage ud og nyde den smukke efterårsnatur. Man kan tage en madkurv med, for der er rigtig mange fine områder, hvor Naturstyrelsen har opsat borde og bænke som man frit kan bruge, -helt uden at booke bord først :o)

Et af Naturstyrelsen Sønderjyllands oplagte områder til en efterårsferieudflugt, er rastepladsen ved Varnæs Vig. Her er der opsat borde, bænke, bålsted og toilethus. For at komme derud, skal man køre ad vejen Nørskov uden for Varnæs og fra denne holde øje med skiltningen ved en lille grusvej som man skal passere ind over markerne. Med Varnæs Vig rasteområde som udgangspunkt, har man mulighed for masser af hyggelige efterårsaktiviteter, idet stranden, Skoven Varnæs Tykke og hele Varnæs Hoved stisystemet er lige i nærheden.

Vælger man at gå på stranden kan man gå en tur langs vandet i den smukke u-formede bugt. Har man børn med er der masser af flotte sten og muslingeskaller at indsamle på stranden og der er bådbroer som de kan fange krabber, rejer og småfisk fra. I strandsandet vokser der kveller, som i kan plukke og berige jeres medbragte madpakke med, da denne lille sprøde plante smager salt og giver maden en frisk grøn smag…

Vælger man at gå ind i Varnæs Tykke skoven er der en flot gammel langdysse derinde, omkranset af store sten. Den er 48 meter lang og har et fritlagt gravkammer i midten.

Vælger man at gå ad Varnæs Hoved stisystemerne, så er der rigtig mange muligheder, idet der er 5 afmærkede vandreture i området. Varnæs Hovedstien på 5,8 km, Naldtangstien på 4,4 km, Skovsøstien på 3,4 km, Poststien på 7,3 km og Blåbækstien på 4 km. Undervejs på nogle af vandreruterne er der opsat borde og bænke som i kan raste ved og nyde jeres medbragte mad eller kaffe. Man kan på Naturstyrelsens hjemmeside finde folderen ”Varnæs”, hvor samtlige ruter er indtegnet.

Rigtig god tur ud i naturen i efterårsferien!