På aftenvandring i Himmerig Skov

13-09-2019

Onsdag d. 11. september trodsede en lille håndfuld naturinteresserede lokalkendte borgere det rå efterårsvejr for at blive klogere på skovrejsningsprojektet i Himmerig Skov ved Hinnerup.

Aftenvandringen begyndte med, at himlens sluser åbnede sig over Himmerig Skov. Det skræmte dog ikke de fremmødte hjem i varmen. Det blev i stedet til en tur i godt humør med fokus på det nye bynære skovområde.

 

Kort er godt, når man skal have overblik.

 

Undervejs fortalte skovrider Peter Brostrøm om tankerne bag skovrejsningsprojektet, og hvordan området vil udvikle sig over de kommende år. Deltagerne greb muligheden for at få svar på spørgsmål, de som daglige brugere sidder inde med: Hvor længe skal området være indhegnet? Hvornår vil der blive etableret en hundeskov? Og hvor mange år går der, før skoven kommer til at ligne en ”rigtig skov”?

Selvom der stadig går nogle år, før de nye træer for alvor vokser os over hovederne, føler borgerne allerede glæden ved at få mere natur som nabo. De går næsten daglige ture langs de brede stier og følger med i det lokale fugleliv.

Efter en god times vandren rundt i landskabet vendte alle hjem klogere på, hvordan Himmerig Skov vil se ud i fremtiden, og hvad den betyder for det lokale friluftsliv.

 

Imens vi venter på, at Himmerig Skov begynder at føles som et rigtigt skovområde, kan man nyde en gåtur gennem det betagende landskab.

 

Læs mere om Himmerigskov

Se folderen for Bærmose og Himmerigskov