Husk at holde hunden i snor

17-04-2020

Naturstyrelsen Thy har fokus på den gode naturoplevelse i samspil med naturen

Det er ikke tilladt at færdes med løs hund i naturen.

Lige nu er der rigtig mange mennesker, både med og uden hund, der hver dag benytter Naturstyrelsen Thys arealer til rekreative formål. Naturstyrelsen Thy byder både mennesker og hunde velkommen. Her i Thy har vi heldigvis masser af plads, hvor man kan boltre sig i naturen uden at komme for tæt på hinanden i disse dage.

Vi vil dog gerne på vegne af den spirende forårsnatur og de andre naturgæster gerne løfte en pegefinger, når det kommer til det meget høje antal løse hunde, som vi desværre oplever rundt omkring i skov- og naturområderne for tiden. Lovgivningen er klar, det er ikke tilladt at færdes med løs hund i naturen, og overholdes reglerne ikke, kan der udstedes bøde.

Hunden er uanset race, alder og størrelse et rovdyr, og den kan skabe stor ravage blandt de mange dyr, som lige nu er i gang med eller skal til at yngle og sikre næste generation. Vi har hvert år eksempler på sjældne ynglefugle der får æg og yngel ødelagt af løse hunde. Det er også lige snart rådyrene har forsvarsløse lam,

fortæller vildtkonsulent Tommy Hansen fra Naturstyrelsen Thy og fortsætter:

Løse hunde er også til gene for andre hunde i snor. Mødet mellem en løs hund og en hund i snor resulterer ofte i et hundeslagsmål. At lade hunden løbe løs i skoven kan også være til fare for hunden selv. Der er flere eksempler på at løse hunde er blevet sparket af kronhinder med kalve og af græssende kreaturer.

Der er dog steder, hvor det er tilladt at lade hunden løbe løs på Naturstyrelsen Thys arealer. I hundeskovene må du lade din hund løbe frit – under forudsætning af, at du har ”fuldt herredømme” over hunden, dvs. helt svarende til hundelovens bestemmelser om fuldt herredømme. Find hundeskove her.

Selvom store dele af Danmark lige nu er lukket ned for at begrænse udbredelsen af Corona smitte, er naturen stadig åben til alle som har lyst til at få noget friske luft og som trænger til at strække benene.

Husk:

  • Hold god afstand til andre
  • Find et andet sted at tage hen, hvis der er mange mennesker
  • Undgå at samles over 10 personer
  • Tag bil, cykel eller gå
  • Tag dit affald med hjem
  • Hold dig opdateret på coronasmitte.dk

Kontakt

Tommy Hansen

Vildtkonsulent