Kom ud i naturen, men vær opmærksom på de særlige forhold i denne påskeferie

03-04-2020

Naturstyrelsen Thy henstiller til, at naturgæster opsøger mindre kendte naturområder. Og vi oplyser om, at toiletterne ved de store naturperler ikke vil blive åbnet op til påsken

Vigsøstien mellem Hanstholm og Vigsø er en flot, men knap så benyttet vandretur.

Vejrudsigten for påsken er lovende og Naturstyrelsen Thy forventer, at rigtigt mange mennesker vil tage på tur i statens skov- og naturområder i Nordvestjylland. Vi forventer også, at særligt mange mennesker vil besøge vores naturperler som Bulbjerg, Fosdalen, Isbjerget osv.

Vi anbefaler dog, at de besøgene opsøger mindre kendte naturområder i disse dage for at undgå trængsel. Til dette formål kan du hente inspiration i vandretursfolderne og i de digitale naturguider på Naturstyrelsens hjemmeside. Derudover har miljøministeren netop lanceret det nye udinaturen.dk, som er en samlet guide til naturoplevelser i Danmark.

Før du tager ud i naturen er der dog i denne påskeferie nogen særlige forhold, som du skal være opmærksom på. Vi har valgt ikke at åbne toiletterne ved de store naturperler. Dette gælder toiletterne ved Fosdal, Bulbjerg, Isbjerg, Badepladsen ved Nors Sø, Bøgsted Rende m.fl.

Lejr- og bålpladserne er derimod klar til at blive benyttet. Vi har åbnet for vandet nu, hvor der ikke længere er nattefrost af betydning. Der kan dog være enkelte undtagelser, hvis der stadig er lokal nattefrost. Muldtoiletterne på lejrpladserne er selvfølgelig tilgængelige.

Selvom store dele af Danmark lige nu er lukket ned for at begrænse udbredelsen af Corona smitte, er naturen stadig åben til alle som har lyst til at få noget friske luft og som trænger til at strække benene. Myndighederne har dog en række anbefalinger som man skal være opmærksom på. Du kan læse mere om disse anbefalinger her.

Kontakt

Ditte Svendsen

Skovrider