Opdag naturen tæt på dig - Alheden

02-04-2020

Mens mange fritidsaktiviteter er lukkede på grund af coronavirus, er naturen som altid åben. Og nu bliver det endnu nemmere at tage på opdagelse i det fri. Udinaturen.dk, der er Danmarks samlede guide til oplevelser i naturen, er gået i luften i en ny og opdateret version.

På udinaturen.dk kan du finde inspiration til ture ud i naturen nær dig i Alheden Skov - hvad enten du leder efter cykelruter, shelters eller skjulte naturperler.

Her kan du begynde turen, hvis du vil finde et godt sted at gå en tur og trække frisk luft, spise mad i det fri eller overnatte under åben himmel. På udinaturen.dk får du konkrete oplysninger om fx vandreruter, information om hvor du må parkere og overnatte og hvor der er et særligt godt sted at nyde en flot udsigt. Siden tilbyder også inspiration til ture og oplevelser, små som store, hvis du ikke ved, hvor du skal starte din tur.

”Alheden Skov er lidt en gemt naturperle der har alt det der skal til for at gøre en tur i skoven vellykket. Her er interessant natur, masser af muligheder for friluftslivet, spændende steder med vores kulturarv og ikke mindst gode muligheder for familieturen.” siger skovrider Peter Brostrøm.

Madpakkehus ved shelterpladsen

Madpakkehus ved shelterpladsen.

Shelters

Fine gode shelters på pladsen med god afstand.

Et af de mange forhistoriske spor i skoven er Jens Langsknivs Hule - den kan nok vække de flestes fantasi til live.

 

Udinaturen.dk er en guide, hvor man ud fra et kort finder frem til de oplysninger, man skal bruge. Den første version gik i luften i 2010, og den er nu blevet opdateret med et mere detaljeret kort, et inspirerende og mere mobilvenligt design og en mere enkel web-navigation. Alle oplysninger fra den gamle version er desuden blevet kvalitetstjekket for at sikre den bedste oplevelse for brugerne.

Alle de oplysninger, som danskerne får adgang til på udinaturen.dk, kommer fra en fælles friluftsdatabase, hvor stat og kommuner kan uploade indhold om egne naturområder. Det har mange kommuner allerede gjort, og håbet er, at endnu flere kommuner vil bidrage med deres viden om lokale muligheder for et aktivt friluftsliv, så borgerne samlet kan få det bedste overblik over mulighederne i det fri.

Moderniseringen af udinaturen.dk er blevet til i et samarbejde mellem Naturstyrelsen, GeoDanmark, Miljøstyrelsen, en række kommuner, Friluftsrådet og Kommunernes Landsforening og vil løbende blive udviklet.

Et besøg værd: Kender du Viborgs skjulte perler?
Alheden – Ulbjerg Klint - Jernbane stien mellem Viborg og Skelhøje – Gammel Almind – Stanghede?

Udinaturen.dk viser også alternativer i nærheden, hvis der er mange mennesker det sted, I oprindeligt havde udset jer.

Coronavirus og færdsel i naturen
Man må gerne må være ude, så længe man holder afstand og følger anbefalingerne fra myndighederne til færdsel i det offentlige rum. Og tag dit skrald med hjem - vi er i øjeblikket ikke så mange til at tømme skraldespandene ved p-pladser, lejrpladser og stier.

Tip: Brug bagdøren. Find de mindre indgange til naturområderne, hvis der er mange mennesker ved de store indgange. På udinaturen.dk kan man se, hvor der er parkeringspladser rundt om naturområderne.