Skovdrift i Ål og Vrøgum plantager

24-04-2020

Vandet omsider forsvundet i Naturstyrelsens plantager, og det gode vejr lokker mange ud for at nyde den gode luft, alt det grønne og dyrelivet.

Klitparti i Vrøgum Plantage

Sporene efter vinterens militære aktiviteter samt vores skovmaskiner kan ikke skjules; men vi er i fuld gang med at reparere veje og spor, der hvor det kan lade sig gøre.

Formålet med Naturstyrelsens lokale tilstedeværelse er, at sikre og skabe biodiversitet samt mulighed for friluftsmæssige oplevelser. Styrelsens traditionelle skovdrift er således kun et middel, der skal understøtte driftsformålene.

I øjeblikket er det ret tydeligt, at vi det seneste års tid har været ret aktive i Ål og Vrøgum plantager. Det er vi omtrent hvert 5. år, og aktuelt er vores driftsmæssige aktiviteter faldet i 4 hovedgrupper, klik på overskrifterne for at læse mere:

  1. Fjernelse af uønskede nåletræbevoksninger
  2. Tynding af unge og mellemaldrende nåletræsbevoksninger
  3. Plantning af løvtræer og skovfyr
  4. Sikring af luft omkring vores større veje

Samlet set er alle de nævnte tiltag fra Naturstyrelsens side, gjort for at  skovenes brugere kan få bedre og mere inspirerende rammer for deres friluftsliv, samtidig med  at biodiversiteten også fremmes. På denne baggrund ønskes alle en god tur i skoven hos Naturstyrelsen, og vi håber, at der vil være forståelse for, at vi beklageligvis bliver nødt til at rode lidt herude en gang imellem.