Gravlevdalen - godt 10 år efter

25-08-2020

Det er nu godt 10 år siden at Lindenborg Å blev lagt tilbage i sit gamle forløb - midt i ådalen - på strækningen nedenfor Rebild Bakker i stedet for at forløbe i en lige kanal ved foden af Voldbjerg.

Kom med på guidet tur onsdag, den 26. august kl. 18.30.-21.00, hvor skovrider Bendt E. Andersen, Naturstyrelsen Himmerland og vandløbsbiolog Hans Heidemann Lassen vil tage jer med på tur i Gravlevdalen. 

I Gravlevdalen for foden af Rebild bakker afsluttede Naturstyrelsen i 2010 et naturprojekt, som har øget naturværdierne og ikke mindst oplevelsesværdierne i området markant. På turen vil vi både se på ådalen fra den nye sti over Lindenborg Ås nye løb til kilderne og kildebækkende i dalsiderne og på landskabet i bakker og hvordan naturen her plejes af hensyn til naturværdierne. På turen er der også rig mulighed for at spørge ind til forvaltningen af Rebild Bakker, der har været fokus på i medierne på det seneste.

Vi vil på turen vise frem og fortælle om området og projektets betydning for natur- og miljøforhold. Vi vil tillige se på, hvordan naturen fortsat udvikler sig efter projektets afslutning. 

Mødested: P-pladsen 300 m nordøst for Rold Storkro ad vejen mod Rebild. (Rebildvej, 9520 Skørping)

OBS: Gummistøvler eller kraftige vandrestøvler anbefales, da vi skal helt ned til åen og kilderne.