Sommer i Vores Natur blandt kulturminderne

23-07-2020

I den første uge i august har Nationalpark Kongernes Nordsjælland og Naturstyrelsen Nordsjælland fo-kus på kulturen i naturen.

De gamle ruiner af slotte og borge. Oldtidgrave og oldtidveje frem til Ruslands nyere skulpturpark. Kulturen er placeret midt i naturen, fuld af smukke blomster og et rigt dyreliv. Vi har lavet en side, hvor du kan hente inspiration til selv at tage på tur og opleve kulturen og dens historie midt i naturen.  Print en kultur/natur-bingoplade og drag ud og find kulturen i Nordsjællands natur. På siden kan du finde forslag til steder, der er værd at besøge. Ønsker du lidt mere hjælp, kan du dukke op tirsdag og torsdag, hvor vi stiller op med folk, der ved noget om historien og naturen omkring kulturminderne. Turene er også for børn. Find det  hele på: https://nationalparkkongernesnordsjaelland.dk eller https://naturstyrelsen.dk/nordsjaelland.

Velkommen til Sommer i Vores Natur – Nordsjælland.

 

Kulturen i naturen - Gurre Slotsruin d. 4. august

Gurre Slot er kendt som sagnkongen Valdemar Atterdags jagtslot, men den smukke gamle ruin gemmer på mange andre historier og så ligger det i noget rigtig spændende natur med enge, skov og sø. Her mødes naturen og kulturen for alvor. Kunne du og din familie tænke jer at blive klogere på Gurre så tag med den 4. august. Carsten, som er Naturstyrelsen fortidsmindeplejer og Gurrekender vil fortælle om stedet helt fra de første sten bliver lagt og til Gurres endeligt som bolig for konger og adelige.   

Naturvejleder Martin har lavet et spændende løb for børn så også de kan lære mere om Gurre Slot og naturen omkring.

Mødested: Arrangementet foregår på Gurre Slot tirsdag den 4. august. Kom mellem klokken 10-13.

 

Kulturen i naturen - Dronningholm d. 6. august

Midt i naturen på det naturskønne Arrenæs ligger den spændene ruin Dronningholm.

Det siges at Valdemar Sejr i begyndelsen af 1200-tallet skulle have opført en borg til sin dronning her og givet hende den i morgengave. Borgen har gennem gået en spændende tid med skiftende ejere.

Med Danmarks største sø, Arresø som nabo har naturen alle dage spillet en vigtig rolle for stedet, de genudsatte bævere har de seneste år sat sit vandrige præg på naturen ved Dronningholm.

Vil du med på tur sammen med Naturstyrelsens fortidsminde-mand og naturvejleder og høre mere om historien og naturen så kom med den 6. august klokken 10. Vi mødes på ruinen.
Mødested: Dronningholm.  Parker i grusgraven tæt på Auderødvej 30

 

Dronningholm