Nytårsgåtur på Harrild Hede

22-12-2020

Danmarks Naturfredningsforening opfordrer sammen med Harrild Hedes Venner og Naturstyrelsen til at indvi årsskiftet med en frisk nytårsvandretur på Harrild Hede.

Traditionen tro inviterer Danmarks Naturfredningsforening i samarbejde med Harrild Hedes Venner og Naturstyrelsen Søhøjlandet på en frisk nytårsvandretur på Harrild Hede.

I disse Corona-tider foregår den årlige vintervandring på egen hånd, men der er planlagt en rute for enhver smag. På Harrild Hede er der masser af plads til at holde afstand, så du kan med god samvittighed tage familien med på tur.

Ruter for alle

Alle er velkomne til at følge en, eller flere, af de fire specielt udvalgte ruter, som går igennem det smukke hedelandskab, å-dal og plantage. Det er muligt at vælge en lang rute på ca. 10 km, en mellemlang rute på 6,5 km og en kort rute på 3,5 km.

Er ungerne med på tur, kan I gå et såkaldt Natureventyr for de 3-9 årige. Eventyret er skrevet unikt til naturen på heden og fortællingen foregår i app’en ”Natureventyr”. Download app’en på mobiltelefonen, tag ud til startstedet og tryk på første kapitel på kortet, for at begynde fortællingen.

Hvad gør man?

De fire ruter er markeret på en folder, som kan hentes på udvalgte p-pladser nær Naturcenter Harrild Hede, Fasterholtvej 36, 7330 Brande. Se P-pladserne på kortet.

Folderne vil være til fri afbenyttelse fra søndag d. 3. januar kl. 10 og resten af måneden. Der er derfor rig mulighed for at få en portion frisk luft og gå julesulet væk.  

Ved startstederne er der til lejligheden opsat en beholder, hvori man kan markere sit besøg med en kogle. Koglen giver et indblik i, hvor mange der deltager i nytårsturen 2021 og den sender en lille hilsen med på vejen til de næste vandrere på ruten, i en tid hvor vi ikke kan samles.

Læg fotos eller kommentarer fra din tur på Harrild Hede på facebooksiden Harrild Hedes Venner og deltag i en konkurrence om bogen ”Harrild Hede og Nørlund plantage” (der udloddes 1 bog pr. 25 opslag, og vinderne findes ved lodtrækning den 31.01.2021).