Næsebjørn aflivet på Læsø

12-02-2020

Naturstyrelsen Vendsyssel har i dag 12. februar aflivet en næsebjørn ved Bløden Hale på østsiden af Læsø

Den døde næsebjørn var den ene af 2 næsebjørne, der undslap fra fangeskab i foråret 2019. Denne ene blev fanget i fælde umiddelbart efter at den var undsluppet. Den anden er set flere gange hen over sommeren og forsøgt fanget i fælder, men det var ikke muligt at lokke næsebjørnen i fælde.

I eftersommeren og hen over vinteren har Naturstyrelsen ikke modtaget henvendelser eller observationer på den. Men for ca. 3 uger siden fik vi igen henvendelser om en næsebjørn på Læsø. På det tidspunkt troede vi faktisk at den var død, når den ikke havde været observeret i jagtsæsonen. Næsebjørnen vejede 6 kg og var i rigtig god foderstand, hvilket indikerer, at det er en art som sagtens kan finde føden og overleve i den danske natur og under danske forhold.

Næsebjørnen, som hører til halvbjørnefamilien, stammer fra Sydamerika. Den er uønsket i den danske natur, fordi den er en konkurrent til andre mårdyr og truer biodiversiteten lokalt ved at plyndre fuglereder for æg og yngel og spiser gerne mindre fugle og padder.