MTB-banen i Krogsbølleskoven i Nakskov bliver passet af Nakskov Cykle Club

17-01-2020

Nakskov Cykle Club og Naturstyrelsen har indgået en aftale om fremtidig drift af mountainbike-banen i Krogsbølleskoven i Nakskov.

Ryttere til løb på Apotekerjordens MTB-bane.

Nakskov Cykle Club og Naturstyrelsen har indgået en aftale om fremtidig drift af mountainbike-banen i Krogsbølleskoven i Nakskov. 

Banen blev for nogle år siden anlagt af frivillige fra Nakskov og Lolland Kommune i samarbejde med Naturstyrelsen. Det er en populær bane og den har i årenes løb været meget benyttet.

Det er frivillige fra Nakskov Cykle Club, der nu overtager opsyn og daglige vedligeholdelse af banen. De vil gerne yde en ekstra indsats, både for klubbens medlemmer, men også for at alle andre kan øve sig på den teknisk udfordrende bane. 

Formand for Nakskov Cykle Club, Arne Larsen, er glad for aftalen. ”I Nakskov Cykle Club er vi ca. 200 medlemmer, der fra april til oktober mest kører på racercykler på landevejen. Mountainbike-banen i Krogsbølleskoven, er et rigtigt godt alternativ til at komme ud i naturen resten af året”, fortæller Arne Larsen og fortsætter: ”I øjeblikket er vi ved at starte ”Mandfolk på MTB” op. Det bygger på hygge, socialt samvær med andre gode mennesker og cykelture på MTB i vores dejlige natur omkring Nakskov. De og vores ungdomsafdeling vil også bruge mountainbike-banen”. 

Naturstyrelsen har anlagt de nye skove omkring Nakskov, hvor der er en række muligheder for friluftsaktiviteter. ”Mountainbikebanen er et godt tilbud til MTB-rytterne, der her får masser af udfordringer på deres cykler” fortæller skovfoged HC Gravesen fra Naturstyrelsen og fortsætter: ”Vi giver Nakskov Cykle Club mulighed for at opretholde MTB-banen og dertil mulighed for en udvidelse med nogle mere enkle MTB-spor i skovbevoksningerne på begge sider af den oprindelige bane”. 

Det bliver mere og mere populært at køre på mountainbike i den danske natur. For at undgå konflikter med andre naturgæster, opfordres der til, at alle besøgende viser hensyn. Da mountainbike-rytterne har mere fart på en de fleste andre gæster, henviser Nakskov Cykle Club og Naturstyrelsen til det særlige mountainbike-kodeks,  både når der køres på banen i Krogsbølleskoven og alle andre steder.

Kontaktperson: 
Skovfoged HC Gravesen, Naturstyrelsen, 25602714, Obfuscated Email