Danmark har fået endnu flere "frie teltningsskove"

08-06-2020

Mange har haft travlt med at planlægge en overnatning under trækronerne, siden miljøminister Lea Wermelin gjorde det muligt at slå sit telt op i 77 nye statsskove i hele Danmark

For knap en måned siden blev det muligt for alle danskere at overnatte i telt i 77 nye ”frie teltningsskove”. I alt er der nu 275 af disse skove.

Interessen stiger

Den sidste måned har over 30.000 undersøgt mulighederne for en nat i telt på Naturstyrelsens hjemmeside. Til sammenligning var der i samme periode sidste år cirka 2.000 unikke besøg på siden. Samme tendens gør sig gældende på Danmarks guide til oplevelser i det fri, udinaturen.dk, der har oplevet markant flere søgninger på fri teltning.

- Vi er mange, der har måtte tænke i alternative sommerferieplaner, og jeg er glad for, at danskerne har vist så stor interesse for fri teltning. Jo mere vi kender og bruger naturen, jo bedre er vi til at passe på den, siger miljøminister Lea Wermelin.

5 ting du skal huske

  • 1-2-3-reglen: Det er kun tilladt at overnatte én nat samme sted, man må højst slå to telte op samme sted og teltene må maksimalt være til tre personer.
  • Teltning må kun ske på de træbevoksede områder i de udvalgte skove
  • Brug kun åben ild på de dertil indrettede bålpladser. Hvis der ikke er en bålplads, brug trangia eller andet udstyr, hvor brænderen er indelukket.
  • Tag dit affald med dig – også toiletpapir
  • Teltene skal være uden for synsvidde fra drifts- og beboelsesbygninger, herunder f.eks. naboer og campingpladser samt bilveje.

Her finder du fri teltning

Vil du prøve en nat i en af de over 275 skove med fri teltning? Så find et sted nær dig her:
https://naturstyrelsen.dk/naturoplevelser/overnatning/fri-teltning/

Eller find skovene på www.udinaturen.dk.