Indvielse af Ringe-Espe Stien

01-07-2020

Onsdag d. 1. jul i kl. 10 indvier Naturstyrelsen og Faaborg-Midtfyn Kommune Ringe-Espe Stien.

Kort over Ringe-Espe Stien, med rødstiplet markering

Stien der i sin fulde længde er en rundtur på ca. 15 km kommer gennem både Espe og Ringe Skov, følger Naturstien og runder Ringe Sø. Undervejs er der masser af muligheder for genveje og omveje, så man, når man lærer området at kende, kan lave sine egne afstikkere.

Det er både muligt at vandre og ride rundturen. Til rytterne er der lavet fikspunkter, så man kan holde sig orienteret om hvor præcist man er på ruten ud fra punkterne på kortet. Kortet findes på fmk.dk/

Ruten er lavet i samarbejde mellem Faaborg-Midtfyn Kommune og Naturstyrelsen men uden velvilje fra lokale lodsejere og engagement fra lokale ildsjæle var rundturen ikke blevet realiseret.

På dagens rute vil der være fokus på Espe Skov og trampestien mellem Espe og Ringe. Den planlagte tur er ca. 2,2 km (ca. 5 km hvis man går samme vej tilbage) og slutter på et lille areal imellem Ringe og Espe Skov op til Sallinge Å, hvor der vil være en lille fortælling om stien og området. Derefter er det frit om man vil gå videre eller samme vej tilbage.

Arbejdet med trampestien tog sin begyndelse i 2009, da lokale ildsjæle foreslog, at de to skovområder blev forbundet. I 2012 blev naturstien til Korinth etableret. Og de to stier har tilsammen gjort det muligt at lave en unik rundtur, som forbinder rækken af natur-, miljø- og friluftsprojekter, som Naturstyrelsen og Faaborg-Midtfyn Kommune har arbejdet sammen om de sidste 20 år.

Der er mødested ved p-pladserne i Espe Skov. Grundet Covid-19 situationen opfordrer vi folk til at tilmelde sig arrangementet, så vi har en ide om deltagerantallet. Tilmelding kan ske på www.fmk.nemtilmeld.dk/16/