Overdrev på Helgenæs

18-06-2020

Næste Corona udflugt?

Lige nu kan vi anbefale ”dryppet” under Danmarkskortets snotnæse – Helgenæs, der lige nu byder på en rigtig fed oplevelse. Kystskrænterne og de bagved liggende overdrev blomstrer og insekterne summer i tusindvis.

Mange planter blomstrer lige nu - her er det den store blå Slangetunge.

Og det er nu de skal opleves, inden sommeren for alvor sætter ind med sol og varme, som kun de færreste kan klare.

Planterne og dyrene er ellers tilpasset det varme liv, i det vi kalder Storebæltsregionen. Der er kendetegnet ved, at være det mest regnfattige område i Danmark og ved at have de fleste solskinstimer. Så her er vi på kanten af det biologer kalder steppelandskabet, som vi ellers skal til det sydlige Europa for at finde.

Flere steder er græsset ved at modne og klar til at smide frøene.

Blomsterne har travlt, idet de skal nå at blomstre, blive bestøvet og sætte frø inden varmen bliver for utålelig midt på sommeren.

Udsigten fra Tyskertårnet ned mod Sletterhage Fyr.

Sæt evt. bilen ved Sletterhage Fyr og følge den gule vandrerute op til Tyskertårnet på kystskrænten. Her er der et helt utroligt kig ned over Samsø, Thunø og Hjelm mod øst. Eller kør til p-pladsen ved Lushage og følg en af de gule vandreruter ud i området. Her kommer du helt tæt på stenrevet, der strækker sig ned mod Storebælt. Måske er du heldig at se en af ”De fem store”, nemlig den spættede sæl, der nogen gange tager et hvil på revet.”