Overnatning i shelter på Store Okseø

30-06-2020

Nu er der åbnet for overnatning i shelter på Store Okseø..

Efter de seneste forpagtere var flyttet fra øen indledte Naturstyrelsen og Aabenraa Kommune i 2019 arbejdet med at få opryddet og nedrevet den saneringsmodne bygningsmasse på Store Okseø. Det omfattende arbejde blev afsluttet ved udgangen af 2019.

I forsommeren 2020 er der blevet opført fire nye shelters samt et muldtoilet på øen.

Shelter på St. Okseø (Foto Ib Krog Nielsen)
Shelteren Mågen, der vil kunne benyttes på Store Okseø(Foto Ib Krog Nielsen)

De nye shelters og muldtoilettet er hjørnestenene i den genåbnede ø. Det har mange opdaget, så shelterne er allerede taget i brug. Det er planen, at shelterne skal kunne bookes  på booking.naturstyrelsen.dk. Som besøgende på  Store Okseø skal man være opmærksom på, at der foruden shelters og muldtoilet ikke er andre faciliteter. Man skal sørge for at medbringe alle fornødenheder f.eks. drikkevand og det er vigtigt at tage alt affald med når man forlader øen.

Ikke alt er helt færdig. Det er planen, at udlægge et område, hvor man kan slå telt op; men i øjeblikket er det kun tilladt at overnatte i shelters. Ligeledes er der planer om etablering af en bro.

Takket være samarbejdet mellem Aabenraa Kommune og Naturstyrelsen er øen nu igen et stort aktiv for området. Udsigten til øen er forandret, da de gamle bygninger og bådhaller er blevet fjernet. Hvis man vil opleve øen på nærmere hånd, må man dog selv sørge for transport derover, da der på nuværende tidspunkt ikke er planer om offentlig sejlads.


Borgmester i Aabenraa Thomas Andresen og Skovrider Inge Gillesberg indvier de nye faciliteter på Store Okseø.Borgmester i Aabenraa Thomas Andresen og Skovrider Inge Gillesberg indvier de nye faciliteter på Store Okseø.

Mere inspiration til oplevelser i naturen kan findes på udinaturen.dk