Kom til grøn ”natur”koncert i Nakke Skov

20-05-2020

Et imponerende kor af løvfrøer kan høres på Nakke mellem Nykøbing Sj. og Rørvig.

Løvfrø i brombærbusk. Foto: Ole Donald Mortensen

På lune aftener er der det næste stykke tid gode muligheder for, lige omkring solnedgang, at høre et imponerende kor af løvfrøer.

Om dagen sidder løvfrøen ofte i buske og krat i nærheden af vandhullerne og om aftenen søger de hen til vandhullerne. Med deres højlydte kvækken fortæller de, "her er jeg", og på den måde forsøger de at lokke parringsklare hunner til sig.

Løvfrøen er sjælden i Danmark. Den foretrækker kreaturgræssede områder med solbeskinnede rene vandhuller, og gerne vandhuller som tørrer ud om sommeren, så der ikke er fisk i, da fiskene spiser både frøernes æg og haletudserrne.

Netop sådanne vandhuller er der på Nakke mellem Nykøbing Sj. og Rørvig. Her er en stor og sund bestand af frøer, især i de vandhuller som Naturstyrelsen genoprettede i.f.m. skovrejsningen af Nakke Skov. De bedste steder at høre dem er de vandhuller der ligger på Nakke Vestvej, lige når man er kørt igennem landsbyen Nakke, og ved den store p-plads i krydset Nakke Vestvej og Hovvigvej. Når først de går i gang, er du er ikke i tvivl om, at du er det rigtige sted på det rigtige tidspunkt. Hvis du er heldig kan du også høre nattergalen, som sidder i pilebuskene ved vandhullerne og nede i fuglereservatet Hovvig.

 

Læs mere om Hovvig og Nakke Skov

Læs mere om løvfrøen i Miljøstyrelsens artsleksikon