Naturcenter Brokholm åbner for nødundervisning

07-05-2020

Skive Kommune og Naturstyrelsen har indgået en aftale om brug af Naturcenter Brokholm til undervisning under genåbning ifm. Covid-19. Det sker, fordi regeringen har åbnet op for, at skoler og dagtilbud i højere grad kan benytte Naturstyrelsens områder på en sikker måde, f.eks. ved at låne områder, som ellers er lukket på grund af Covid-19.

Det betyder, at skolerne og børnehaverne i Nordøstsalling Skoler og Dagtilbud får mulighed for at lave undervisning, udeaktiviteter og leg på Naturcenter Brokholm og i Havbjerg Skov.

- Det er ganske enkelt fantastisk, udtaler skole- og dagtilbudsleder Bettina Alberg. - I øjeblikket er vi i fuld gang med at overveje forskellige muligheder, når og hvis de ældste elever kommer tilbage i skole igen - og denne mulighed vil give os mere plads til at lave pædagogiske aktiviteter og undervisning under nogle helt unikke rammer.

Naturcenter Brokholm har netop rammer for at imødekomme Sundhedsstyrelsens retningslinjer om afstand, så megen som muligt ophold udendørs og samtidig være et anderledes læringsrum med mulighed for bevægelse og naturoplevelser.

Naturcenter Brokholm hilser også aftalen velkommen.

For Naturstyrelsen er det dejligt at kunne bidrage til genåbningen af skolerne og samtidigt give børn og unge muligheder for oplevelser og læring i naturen. Det er et godt eksempel på, at vores fælles natur har mange gode funktioner i dagens Danmark udtaler Gitte Eriksen, naturcenterleder.

Aftalen omfatter først og fremmest Nordøstsalling Skoler og Dagtilbud, da de har let adgang til Naturcenter Brokholm, og ikke skal benytte offentlig befordring, som skoler og dagtilbud anbefales ikke at benytte i denne tid.

Yderligere oplysninger:

Souschef Mette Nielsen, Skole og dagtilbud - Skive Kommune - 20 51 80 49

Skovrider Poul Ravnsbæk, Naturstyrelsen Vestjylland - 20 30 43 40