Danmarks mindste frø med den største stemme

19-05-2020

Løvfrøerne på Als holder øredøvende koncert i disse uger.

Løvfrø. Foto: Andreas Andersen
Kvækkende løvfrø. Foto Andreas Andersen.

Det er vildt, det er højt, det er mørkt og eksotisk, når en af Danmarks største forsamlinger af løvfrøer slår sig løs i Sønderskoven ved Sønderborg.

Savner du en rejse til de varme lande, hvor cikaderne synger? – Corona-udbruddet har sat en stopper for det, men en god erstatning er en sen aftentur til Egetofteengen i Sønderskoven. Her kan du høre utallige lystne løvfrøhanner gejle hinanden op med deres ensformige og rytmiske larm, der minder om cikadernes sang sydpå.

Vælg en mild og vindstille aften. Tag ud til Egetoftevej 4 i Sønderborg. Stil dig ved hegnet ind til engen, vent på solen går ned og lyt!

Her får du gratis serveret frøernes koncert på speed, der når næsten op på 80 decibel og kan høres flere kilometer væk.

Løvfrø. Foto Andreas Andersen.
Løvfrø under parring. Foto: Andreas Andersen.

Frøerne er søgt til vandhullerne på engen for at parre sig. Den enkelte han lokker hunnerne til med sin kraftige stemme. Lykkes det, så ender seancen oftest med en kopulation, hvor hannen befrugter hunnens æg, så en ny generation kan vokse op.

Efter Andreas Andersen og Danmarks Naturfredningsforening i samarbejde med Naturstyrelsen igennem en årrække har fået gravet nye vandhuller på Egetofteengen, er der kommet stadig flere frøer til og i år er det nærmest gået amok med omkring 1.000 løvfrøer i Sønderskoven.

”Løvfrøen er en fredet art, som har brug for hjælp til at overleve. Det er lykkedes i Sønderskoven og naturplejen er blevet en succes, som ikke er til at overhøre”, siger skovfoged Martin Reimers med et lille smil.

Yderligere oplysninger:

Skovfoged Martin Reimers.

Tlf. 53 80 19 58

Bemærk! Dette indhold kræver cookies for at blive vist korrekt.
Læs mere om cookies