Mens du venter

20-03-2020

Dagene kan måske blive lange, når man ikke kan komme i skole. Men hvad så med at tage en tur i skoven med mobilen? Opklar Oppermann Mysteriet på Eghjorten eller tag på Parforcejagt i Gribskov.

Parforcespillet
Fra 8-vejskorset, et af de centrale punkter i Parforcelandskabet i Gribskov, kan du komme med på jagt efter en kronhjort, som det foregik i 1700-tallet. Med hornsignaler bliver du sat på opgave efter opgave for at komme så tæt på kronhjorten som muligt, for til sidst- måske - at nedlægge byttet. Efter en times tid i skoven har du både fået motion, frisk luft og forhåbentlig mere viden om parforcejagten.  Parforcelandskabet i Gribskov, Store Dyrehave og Jægersborg Dyrehave- og Hegn blev UNESCO Verdensarv for knapt 5 år siden. Tag ud og oplev det.

OppermannMysteriet
Du kan også tage til Eghjorten. Du ved legepladsen i Gribskovs sydlige ende med de mange muligheder. Nu er der én mere. Med mobilen kan du være med til at hjælpe videnskaben, ved at skaffe professor Adolf Oppermanns forsvundne bog tilbage med alle hans forskningsresultater. Oppermann forskede i træers arvelighed bl.a. på Eghjorten, der dengang hed Egelund Planteskole, og hvor han havde et lille kontor. Du skal starte spillet netop ved Oppermanns kontor.

Useeums App
Spillene hentes i Useeums App via Appstore eller Playbutik. Da dækningen kan være svag i skoven er det bedst at downloade appen hjemmefra. Luk også gerne lige spillet op der hjemme, så er den hurtigere at få fat i, når du står parat til turen uden i skoven. Rigtig god tur i skoven! Og … husk at følge myndighedernes anbefalinger til færdsel i det offentlige rum. Man skal holde afstand og tage bilen, cykel eller gå derhen.

OppermannMysteriet