Ud i den friske luft

23-03-2020

Her er tre bud på ture i det vestjyske, hvor der er garanti for frisk luft – og gode oplevelser.

Udsigten over Gryden/Husby Mile i Husby Klitplantage

I disse coronavirus-tider har mange familier og borgere fået ekstra tid. Ungerne er sendt hjem fra skoler og uddannelsesinstitutioner – så tiden kan godt blive lang. En tur i skoven eller naturen giver altid gode oplevelser – og med en vejrudsigt med megen sol på programmet er det bare med at komme afsted!

”Ungerne skal ud – om jeg så selv skal bære dem” – sagde bestyrelsesformanden for Kjærgaard Mølle Naturskole Karen Barfod engang i en anden sammenhæng – så det råd kan følges! 

Her kan du se flere tips og gode ideer til skovturen – samt forholdsregler i forhold til coronavirus. 

Her er tre lokale turforslag:

Klosterheden – en tur i bæverland

Klosterheden, der ligger sydøst for Lemvig, er en af Danmarks største sammenhængende skove. Så der er masser af muligheder for gåture eller ture på det ca. 50 km lange mountainbike-spor.

I 1999 blev bæveren genudsat i Klosterheden, som det første sted i Danmark. Et turforslag kunne være at se efter bæverspor langs vandløb og søer. En tur med udgangspunkt fra Møllesøen, hvor man kan læse mere om bæveren, og se efter spor langs åen, er en mulighed. Måske kan man også være heldig at se en vandstær eller isfugl. Er man tidligt ude om morgenen – eller venter til aften omkring solnedgang, kan man være heldig at se en bæver. Men man skal kunne sidde stille f.eks. ved en af de mange søer i skoven – og man skal huske at sidde i ”god vind” så bæveren ikke kan lugte dig.

Læs mere om og se kort over Klosterheden  

Stråsø Plantage – krondyr og store heder

I Stråsø Plantage, sydvest for Holstebro, er der gode chancer for at møde krondyr – og den store skov og de store heder giver altid mulighed for gode oplevelser. Prøv den afmærkede tur fra p-pladsen ved Gosmer Bro. Den fører over Lærkehøj, hvor en tur i det høje tårn, giver en formidabel udsigt til både Vind og Nr. Vosborg heder.

Læs mere om og se kort over Stråsø Plantage  

Husby Klitplantage – en varieret oplevelse tæt på Vesterhavet

I Husby Klitplantage, der ligger tæt på Vesterhavet, er der muligheder for at opleve en meget varieret skov og natur. Prøv den afmærkede vandrerute der starter tæt ved Husby Kirke, her er der mange forskellige træarter, og mange gamle flotte træer – og kombiner den med en tur til Vesterhavet, klitterne og klitheden. Så vil man opleve en meget forskelligartet natur indenfor få kilometer.

Mod vest kan man også opleve ”Gryden” eller "Husby Mile" – der er en stor parabelklit, der gennem de seneste år et blevet ryddet for træer, hvorved en flot klithedenatur med småsøer er blev synlig.

Læs mere om og se kort over Husby Klitplantage