Verdensskov plantes i Randers

20-11-2020

Ikke mindre end en verdensskov bliver det til, når en sammenslutning af børneinstitutioner I Randers Nordby planter en lille, men synlig verdensskov på Nordre Fælled.

I dag er FN’s verdensmål blevet markeret med en ny skov. Skoven er bygget op således, at den kommer til at ligne Verdensmålscirklen med de 17 felter. Hvert felt er beplantet med 40 træer af samme art, og mellem hvert felt er der en 2,5 m bred sti. Skoven er 55 meter i diameter med en lysning i midten.

Spaderne står i kø for at komme i gang med plantningen!

Det er børnehavebørn og skoleelever fra Nørrevangsskolen og institutionerne omkring, Fritidshjemmet Glentevej, KFUM’s institutioner, Solgården og Jennumparkens fritidshjem, der har plantet den nye skov.

Verdensskoven er et symbol på samarbejdet i Nordbyen, da områdets børnehavebørn også skal deltage. Alle børn for mulighed for at plante et træ i skoven. Skoven er plantet etapevis for at holde børnene adskilte af hensyn til Corona-restriktionerne.

Borgmester i Randers Kommune, Torben Hansen kunne sammen med Institutionsleder Birgitte Sørensen afsløre Verdensskovens ny navn.

 

Forud for dagen har der været mulighed for, at komme med forslag til et navn til børneskoven. Skoven blev indviet med en tale af borgmester Torben Hansen, der også kunne afsløre navnet på den nye skov; Nordbybørnenes Verdensskov.

Infotavlen med verdensskovens nye navn og opdeling i de enkelte verdensmål.

Nordre Fælled er en bynær skov, der ligger i den nordlige del af Randers By. Arealet blev overtaget i 2000 efter et magelæg med forsvaret. Nordre Fælled benyttes i høj grad til rekreative udfoldelser, men giver også brugerne af arealet gode naturoplevelser.