Historisk legeplads ved Hald Hovedgård er tildelt designpris

14-10-2020

Brug efterårsferien på at besøge den historiske legeplads ved Hald Hovedgård nær Viborg og det omkringliggende naturområde.

Ved I ikke hvad efterårsferien skal gå med, så kunne det måske være I skulle lægge vejen forbi Hald Hovedgård. Her er ikke alene et fantastisk landskab med de fineste efterårsfarver, men også en spændende legeplads med middelalderen som tema.

Her kan man opleve en borgtårn udformet som rutchebane, en kastemaskine der fungerer som gynge eller hvad med et kæmpe vildsvin med smågrise. Hele familien vil kunne få nogle dejlige timer til at gå i området og ikke mindst på legepladsen.

Kastemaskine fungerer som gynge.

 

De større elementer er tilgængelig for de der er til opdagelse og udforskning.

 

Vildsvin med smågrise!

 

Det er German Design Award, der har givet prisen " Excellent Architecture -Urban Space and Infrastructure" 2021 til firmaet bag legepladsen, Monstrum fra Brøndby.

Legepladsen, der er placeret i skoven lige syd for Naturskolen ved Hald, åbnede officielt i sommeren 2019, og den er ivirkelig blevet taget godt i mod af både lokale og turister ved De fem Halder.

-Det må vi sige, den er. Der er næsten altid børn og familier på legepladsen, og vi har fået masser af positive tilbagemeldinger fra dem, der har været på pladsen, siger skovfoged Steen Bonne Rasmussen, der er Naturstyrelsen Kronjyllands projektleder af De fem Halder.

Selvom prisen er en hæder til firmaet Monstrum og arkitektfirmaet Erik Brandt Dam, der har er samarbejdspartnere i den historiske legeplads, er Steen Bonne Rasmussen også glad for prisen.

 

Nu er der også en ulv i skoven ved Hald - denne er godt nok af træ.

 

Læs mere om De fem Halder.

 

Find legepladser i hele landet på udinaturen.dk  

 

 

Alle fotos er venligst udlånt af Monstrum.