Lige ved og næsten i kampen om Natura 2000 prisen

21-10-2020

Kampen om EU's Natura 2000 pris var tæt og Lille Vildmose-projektet var i fornemt selskab. Desværre blev det heller ikke denne gang til en pris, men en flot andenplads sammen med de øvrige 7 LIFE-projekter i kategorien 'Conservation'.

Alle finalister deltog via videolink

Af ikke færre end 79 ansøgninger blev 27 LIFE-projekter, heribland projektet i Lille Vildmose, udvalgt til finalen. Lille Vildmose-projektet skulle konkurrere med 7 andre projekter om prisen for bedste Natura 2000 projekt i kategorien Conservation. Så der var lagt op til en skarp konkurrence. 

På grund af COVID19 restriktioner blev prisoverrækkelsen afholdt som en virtuelt begivenhed, hvor alle de deltagende projekter tonede frem på en storskærm i Bruxelles. Hele ceremonien kunne desuden følges online. 

Som overskriften på nyheden her fortæller, blev det desværre ikke til en pris, men at være med i finalen igen, må siges at være ganske godt alligevel :-) Vinderen blev det finske projekt 'Using underwater inventories for the conservation of marine areas in Finland'

EU-borgernes pris gik til det bulgarske projekt 'Partnership for protection of Bulgarian old-growth forests in Natura 2000' Med 11.000 ud af knap 45.000 afgivne stemmer må man sige, at projektet her blev en sikker vinder.

Du kan finde mere om Natura 2000 priserne og læse om vinderne her