Gå et natureventyr på Harrild Hede

13-10-2020

Tag børnene med ud på en eventyrlig fortælling i hedens smukke efterårslandskab. Et nyt natureventyr er frit tilgængelig i app’en Natureventyr. Download app’en, find startstedet og få en god oplevelse i naturen.

Et nyt natureventyr er skrevet unikt til naturen ved Harrild Hede i samarbejde med Naturstyrelsen Søhøjlandet, Ikast-Brande Kommune og Natureventyr. Eventyret er frit tilgængelig for alle, men henvender sig især til de 3-9 årige – og alle med sans for natur og eventyr.

Et unikt eventyr på heden

Fortællingen ”Den store brand og taternes flugt” er skrevet med udgangspunkt i områdets lokalhistorie og plante og dyreliv, krydret med en god portion fantasi. På den cirka 2 kilometer lange rute, kommer man igennem hedelandskab, skov og ådal. Undervejs bliver børnene inddraget i historien, med udgangspunkt i de elementer man kan se, høre og røre ved.

Hvad gør man?

Eventyret foregår i app’en ”Natureventyr” på mobiltelefonen. Download app’en og find eventyret om Den store brand og taternes flugt. Der skal en voksen med på turen, som kan håndtere fortællingen på mobilen, imens børnene lytter og interagerer med naturen. Parker bilen ved Naturcenter Harrild Hede eller ved Naturlegepladsen, gå til startstedet og tryk på det første kapitel på kortet. God fornøjelse.

Flere eventyr i nærheden

I Ikast-Brande Kommune kan du også tage familien med på spritnye eventyr ved Skallerund Sø og ved gavlmalerierne i Brande by.

Læs mere om de tre eventyr på Ikast-Brande Kommunes hjemmeside

Læs mere om natureventyr