Prøv Naturstyrelsens helt nye naturguider

07-10-2020

Med Naturstyrelsens nye naturguider ved hånden, kan du gå efteråret i møde i Søhøjlandet.

De populære naturguider giver inspiration til udflugtsmål med god plads i statens naturområder landet over. Nu udvides samlingen med syv spritnye guides, to af dem til naturperler i det midtjyske.
Et af stederne er Gludsted Plantage. Her er der masser af plads og gode chancer for at se krondyr og nyde efterårets helt særlige farvespil.

- Gludsted Plantage byder både på stort albuerum og store naturoplevelser. Her er det muligt at holde god afstand, så du kan tage familie og venner med på en skovtur, hvor chancen for at se en flok krondyr er større end chancen for at møde en flok mennesker, siger Søren Hald, skovrider i Naturstyrelsen Søhøjlandet.

Befinder du dig længere mod øst, kan du dykke ned i den nye naturguide for Himmerig Skov og Bærmose Skov ved Aarhus. Det er nye skove. De første træer blev plantet i 1991 og dele af skovene udvides stadig. Skovene er plantet på tidligere marker, og her kan du med egne øjne se, hvor hurtigt landskabet forandrer sig fra åbne landbrugsarealer til varieret skovbevoksning, hvor dyr og planter med tiden har indfundet sig.

Digitale naturguider
Naturguiderne er digitale og findes på Naturstyrelsens hjemmeside. Du kan forberede din tur hjemmefra eller anvende en smartphone, som guide på din udflugt.
I guiderne finder du alle de oplysninger, som rejsebøger og guider normalt har: Seværdigheder, historie, dyre- og planteliv, aktiviteter, men også praktiske oplysninger om borde, bænke, toiletter og parkeringsmuligheder.

Læs guiden til Gludsted Plantage.

Læs guiden til Himmerig Skov og Bærmose Skov.

Se alle guider til den danske natur.