Christianshøjkroen får ny forpagter

09-04-2021

Efter to udbudsrunder er der nu fundet en ny forpagter til Christianshøjkroen og Kyllingemoderen i Almindingen. Det er den lokale erhvervsmand Michael Møller, der fremover skal drive kro og forsamlingshus i Almindingen.

Christianshøjkroen. Foto: Naturstyrelsen.

Michael Møller driver allerede restauranterne Gudhjem Mølle og Høiers Café, og så overtog han i efteråret forpagtningen af butik og restaurant Brohuset i Hammershus Besøgscenter. Nu skal han altså forpagte flere af Naturstyrelsens bygninger; den historiske kro Christianshøjkroen og det fredede forsamlingshus Kyllingemoderen.

Michael Møller vil tilbyde et folkeligt restaurantkoncept på kroen og vil arbejde på at bringe Kyllingemoderen mere i spil som forsamlingshus for bornholmerne.

- Vi er glade for, at det nu er lykkedes at finde en erfaren forpagter. Det har ikke været en helt nem opgave i en tid, hvor de fleste nok har holdt igen med at byde ind på opgaven, fordi det har været meget usikkert, hvornår restauranterne igen kunne åbne. Og så er det ekstra glædeligt, at det oven i købet er en forpagter, som vi allerede har et godt samarbejde med i Hammershus Besøgscenter. Det borger for et godt samarbejde fremover,” siger skovrider Søren Friese, Naturstyrelsen Bornholm.

Michael Møller udtaler:

- Jeg glæder mig til at udvide det gode samarbejde med Naturstyrelsen. Tanken er at servere god gammeldags kromad og sørge for, at Kyllingemoderen bliver skovens forsamlingshus i fremtiden. Derudover arbejder vi med nogle nye ideer, som gerne skulle bringe endnu mere liv til det smukke historiske sted i Almindingen.

Christianshøjkroen og Kyllingemoderen kom første gang i udbud i efteråret, fordi forpagtningen ifølge de statslige udbudsregler skulle markedsprøves. I den forbindelse valgte den tidligere forpagter at stoppe, og da der ikke kom andre bud, måtte forpagtningen sendes i et nyt udbud i år.

Søren Friese

Skovrider
Bornholm