Nat i naturen: Gåtur i mørket ved Høgdal

26-04-2021

Tag ud på en gåtur i mørket, fredag d. 7 maj og lørdag d. 8. maj, og oplev en helt anden Verden, når solen er gået ned og natten er over os.

Med udgangspunkt fra den historiske tidslomme, Høgdal, kan du opleve den storslåede og varierede midtjyske natur i et uforstyrret nattemørke langt væk fra byernes lys. Mærk på egen krop hvordan dine sanser og nattesyn bliver skærpet i mørket, brug tid på at være helt stille og lytte til den mørke nat og se stjernehimlen udfolde sig over dig.

Turen går igennem kuperet terræn, på overdrev og igennem skov, og ruten vil være markeret af refleksbånd og små lygter undervejs. For at mørkeoplevelsen bliver så optimal som muligt, foregår turen som udgangspunkt uden brug af lys fra lommelygter og mobiltelefoner. Det skarpe lys vil ødelægge natsynet, og det kan genere de andre deltagere – og dyrelivet – på turen.

Nat i naturen er en kampagne under partnerskabet Vores Natur og arrangementet ”Gåtur i mørket ved Høgdal” sker i et samarbejde med Dansk Vandrelaug.

Husk at holde afstand, også når du er udendørs.

Statens skove og naturområder er åbne i hele Danmark døgnet rundt, men det er som altid vigtigt, at du følger myndighedernes krav og anvisninger til, hvordan du beskytter dig selv og andre imod coronasmitte.

Tidspunkt og adresse:

Fredag d. 7 maj og lørdag d. 8. maj kl 22-24.

Høgdal, Høgdalvej 4, Them 

Praktiske oplysninger:

Ruten er ikke egnet for dårligt gående, barnevogne og hunde. Der skal passeres igennem folde, med græssende dyr og krydses et hegn.

Husk påklædning efter vejret og praktisk fodtøj. Medbring gerne et siddeunderlag og evt. noget varmt at drikke. En lommelygte kan også medbringes, men vi henviser til, at den så vidt muligt bliver i lommen.

Tilmelding:

Tilmelding sker via Dansk Vandrelaugs hjemmeside: www.dvl.dk/viborg

Yderligere oplysninger:

Læs mere på Vores Natur

Kontaktperson: Karen Høfeldt Rasmussen, mail: Obfuscated Email, mobil: 25269566