Har nogen set Tarzan i Nymindegab Plantage?

24-08-2021

Naturstyrelsen har fundet hans ulovligt opsatte hytte.

Tarzan er en dygtig håndværker, der har savet et større fyrretræ til, så der med nogle større bærende bjælker kunne bygges et meget fint lille shelter i ca. 4 meters højde.

Det er imidlertid ikke lovligt at bygge en hytte på et offentlig areal, uanset hvor solid og hyggelig den end måtte være. Det er i princippet hærværk, at ødelægge et træ til dette formål, og etablering af en sådan hytte vil desuden kræve tilladelse fra blandt andet skovloven.  

Først og fremmest er det dog et spørgsmål om sikkerhed og præcedens. Hvis Naturstyrelsen lader hytten være på dette offentlige areal, så kan styrelsen blive ansvarlig, hvis nogen kommer til skade ved at bruge den. Samtidig risikere vi, at konceptet breder sig, så vi evt. står med flere sådanne hytter, der alle er meget hyggelige og pæne i starten. Sikkert er det imidlertid, at det ikke er lovligt og, at der med tiden opstår sikkerhedsproblemer og oprydnings-udfordringer.

Der vil nu blive sat et skilt op, der oplyser Tarzan om, at hytten er ulovlig opført og at den skal fjernes inden 30 dage. Hvis det ikke sker, så vil NST selv fjerne hytten -  så vidt mulig for Tarzans regning.

Hvis du gerne vil have en vild oplevelse i naturen, er der masser af både lovlige og gratis tilbud i Naturstyrelsens plantager. Du kan slå dit telt op på flere naturskønne lejrpladser eller få skoven helt for dig selv i et af de frie teltningsområder. Find dit næste eventyr på udinaturen.dk!