Kom med til Harrild Hede Dagen 2021

20-08-2021

Søndag den 29. august kl. 10-14 er der masser af aktiviteter for hele familien ved Naturcenter Harrild Hede i anledning af Harrild Hede Dagen 2021.

Med base ved Naturcenter Harrild Hede vil der, i anledningen af Harrild Hede Dagen, være forskellige aktiviteter for hele familien og unikke muligheder for at opleve den fantastiske natur i Nørlund Plantage og på Harrild Hede.

Temaet er ”tyttebærdag på Harrild Hede,” og arrangementet finder sted på samme tidspunkt for årets store tyttebærweekend, hvor Naturstyrelsen ekstraordinært åbner op for bilkørsel i en række særligt gode tyttebærskove- og heder, blandt andet Harrild Hede. 

Derfor er der rig mulighed for at tage på sanketur efter tyttebær, enten på egen hånd eller på guidede ture til fods eller med Hugormen. Husk at medbringe en beholder til de indsamlede bær.

På Naturcenteret vil der være et tyttebærværksted, hvor man kan få gode råd og hjælp til at tilberede de indsamlede bær af naturvejlederen. 

Naturfamilier deltager også på dagen, og vil være en del af tyttebærværkstedet. Repræsentanten fra Naturfamilier vil sammen med naturvejlederen også stå til rådighed og fortælle om de forskellige blomster og krible krable dyr, man kan finde i området. 

I forbindelse med Harrild Hede Dagen indvies desuden en sikker cykelsti fra Brande til naturcenteret. Det foregår med start kl 9:30 fra Dalgasskolen med guider fra Harrild Hedes Venner.

Se hele programmet for dagen

Harrild Hede Dagen arrangeres i samarbejde mellem Harrild Hedes Venner, Ikast Brande Kommune og Naturstyrelsen Søhøjlandet.

Naturcenter Harrild Hede ligger på Fasterholtvej 36, 7330 Brande.

Parkering sker på græsarealet vest for naturcenteret og den røde villa. Kørsel i private biler er tilladt på skovveje i Nørlund Plantage og på Harrild Hede mellem solopgang og solnedgang både lørdag den 28. august og søndag den 29. august. Kørsel i private biler er på samme vilkår tilladt i andre midt- og vestjyske statsskove og hedeområder, fx Gludsted Plantage og Kompedal Plantage.