Halsninoen – vandreruten gennem Halsnæs

21-12-2021

Den 21. december blev Halsninoen indviet på Naturstyrelsens nyrenoverede shelterplads i grusgraven ved Strø Bjerge syd for Ølsted.

Udvalgsformand Anja Rosengreen holdt åbningstale for de inviterede fremmødte.

Shelterpladsen ved Strø Bjerge ligger på vandreruten Halsninoen og det var derfor oplagt, at ruten skulle indvies netop her.

Halsnæs Kommune har planlagt og finansieret den godt 52 km lange vandrerute. Ruten snor sig fra Hundested til Strø Bjerge igennem et varieret landskab ad stier og fredelige småveje på både kommunale, private og statsejede arealer. Ruten går faktisk gennem hele 5 statsskove, Grønnæsse Skov, Brødemose Skov, Arresødal Skov og Auderød Skov, Sonnerup Skov.

Derfor vil du på de røde pæle på statens arealer møde skiltning for Halsninoen.

Så på med vandrestølverne og rigtig god tur!

Find alt om Halsninoen her: https://halsnaes.dk/borger/natur/ture-og-oplevelser/halsninoen

Shelterpladsen ved Strø Bjerge

Shelterpladsen ligger i en gammel grusgrav nedenfor den langstrakte ås-bakke, Strø Bjerge. Selve pladsen ligger godt i læ, men bevæger man sig op på toppen af grusgraven, er her en fantastisk udsigt over det omkringliggende landskab.

Shelterpladsen har fået tre nye mini shelters, med plads til 2 personer i hver, renoveret grillplads, bålsteder, borde og bænke. På pladsen er der WC, rindende vand og en teltplads til 30-40 personer. Pladsen kan ikke bookes, men er til fri afbenyttelse efter ”først til mølle” princippet.

Se mere på Udinaturen.dk.

Abonnér på nyheder

Få Naturstyrelsens nyheder i din indbakke. Du kan naturligvis til enhver tid afmelde nyhedsbrevet igen.