Gå julen og nytåret i møde på Harrild Hede

22-12-2021

Traditionen tro inviterer Danmarks Naturfredningsforening, Harrild Hedes Venner og Naturstyrelsen alle på en frisk vandretur på Harrild Hede henover julen og nytåret.

Danmarks Naturfredningsforening, Harrild Hedes Venner og Naturstyrelsen inviterer alle til at gå julen og nytåret i møde med en frisk vandretur på Harrild Hede og Nørlund Plantage. På grund af corona-situationen gentages succesen fra nytårsvandreturen 2021 med forskellige pop-up vandreruter, afmærket i terræn, som man nemt kan gå på egen hånd.

På Harrild Hede og Nørlund Plantage er der masser af plads til at holde afstand, så du kan med god samvittighed tage familien med på tur, da der vil være ruter, der passer til de fleste.

Ruter for enhver smag

Alle er velkomne til at følge en, eller flere, af de tre særligt afmærkede ruter, som går igennem det smukke hedelandskab og plantage.

Lige før jul, fra den 23. december, er der mulighed for at gå en lang rute på 10 km igennem Harrild Hede eller en kort og mere let tilgængelig rute på 2,5 km på Castenschiolds Hede.

Der er derfor rig mulighed for at komme ud og få frisk luft og lidt motion oven på julehyggen.

Fra søndag den 2. januar vil det desuden være muligt at gå nytåret ind med en ny rute på 11 km i den nordlige del af Nørlund Plantage.

Hvad gør man?

Alle ruter er nøje beskrevet på en turfolder, som frit kan hentes på udvalgte p-pladser nær Naturcenter Harrild Hede, Fasterholtvej 36 eller på Bjerregårdvej 7, 7330 Brande. Se P-pladser med foldere på kortet.

Den 2. januar fra kl. 9-15 vil startstederne være bemandet af repræsentanter fra Naturstyrelsen, Harrild Hedes Venner og Danmarks Naturfredningsforening, som står klar til at sende alle de fremmødte godt afsted på ruterne.

Ved startstederne kan man også markere sit besøg med en grankogle, som en lille fælleshilsen og initiativ til at være ”sammen hver for sig”.

Abonnér på nyheder fra Søhøjlandet

Få Naturstyrelsen Søhøjlandets nyheder i din indbakke. Du kan naturligvis til enhver tid afmelde nyhedsbrevet igen.