Vinterferietip: Fire gode gåture nær Silkeborg

17-02-2021

Brug Vinterferien på en lille gåtur i naturen. Silkeborg Kommune, DGI Midtjylland, SMT Walk og Naturstyrelsen præsenterer fire små afmærkede gåture i naturen nær Silkeborg.

Statens naturområder tæt på Silkeborg er velbesøgte, men der er stadig god plads til at holde afstand derude. Især hvis man søger lidt væk fra de mest populære udflugtsmål.

Silkeborg Kommune, DGI og SMT Walk præsenterer i samarbejde med Naturstyrelsen fire små ruter på 2-3 km i nærområdet, som er særligt afmærket med enten markeringsbånd eller -flag i terrænet. Ruterne er fire bud på korte gåture igennem statens eller Kommunens naturområder, nær Silkeborg, som er mindre kendte.

Ruterne vil være afmærket fra den 15. februar til den 14. marts. Bemærk, at man skal have markeringerne på sin højre side, når man går rundt.

Udinaturen.dk kan du læse mere om parkeringsmuligheder og andre faciliteter i områderne.

Schoubyes Sø – 2,8 km

Start/mål: Schoubyes Sø, Linåvej ved 3. parkeringsplads

Ruten går igennem fyrreskoven i Hårup Sande ud til Schoubyes Sø, som blev gravet, da man manglede fyld ved anlægget til Ringvejen. Før du bevæger dig ud på isen, kan du tjekke, om isen er godkendt til færdsel på Silkeborg Kommunes hjemmeside - og følg skilteanvisningerne på stedet.

Hvinningdal Skov – 3,4 km

Start/mål: Hvinningdal skov på Eidervej

Ruten går igennem den bynære skov, som grænser op til bydelen Hvinningdal. Skoven er en ny skov, som overvejende er plantet fra 2000. Skoven er meget varieret både hvad angår træarter og terræn.

Velling Skov – 3,5 km

Start/mål: Hundsø - P-plads i Velling skov på Vellingvej

Velling Skov er enestående ved at have landets største bevoksning af 250- 300 årige bøge, som får lov at stå urørt hen. Her kan du få en fornemmelse af, hvordan skovene så ud, dengang der fandtes urskov. Vandreturen i den østlige ende af skoven omkring Hundsø er overvejende af gode skovveje uden voldsomme stigninger.

Kærgårds Plantage – 1,8 km

Start/mål: Kærgårds plantage, Nordre Ringvej overfor svømmecenter Nordvest

Ruten er den mest bynære, som går igennem Kærgårds Plantage beliggende i Silkeborgs Nordvestkvarter.

Parkeringsmuligheder: Nej