Naturpleje på is

18-02-2021

Den seneste tids vintervejr har åbnet en unik mulighed for naturpleje ved Syvårssøerne i Frederikshåb Plantage

I Frederikshåb Plantage finder vi en af sommerens store attraktioner – Syvårssøerne. Dette fantastiske lysåbne naturområde er skabt gennem istiden og sidenhen sandflugt. I lysåben natur som fx eng, hede og klitter findes et mangfoldigt plante- og dyreliv, som er betinget af denne naturtypes karakteristika for at kunne trives, men med tiden vil disse områder ofte vokse til i skov.

Syvårssøerne er en af Danmarks største indlandsheder, hvorfor dette stykke unikke natur også er et Natura2000-område, som skal bevare og beskytte naturtyper og bestemte arter.

 

Det er vigtigt at bevare de åbne vider og sikre, at naturen bliver hjulpet godt på vej ved blandt andet at holde opvækst nede.  I disse dage pågår sådan et stykke arbejde i Frederikshåb Plantage, da frosten har været behjælpelig med at tilgå vanskelige steder af plantagen via søsiden. Isen har været tyk nok til, at maskinerne har kunne bruge den som kørebane, og det er naturligvis blevet udnyttet. Se billeder fra arbejdet nederst på denne side.

 

Trods megen rumstering i øjeblikket er der stadig god plads til at gå på eventyr på den 4,7 km røde rute, som gemmer nogle smukke udsigtspunkter langs klitrækken på sydsiden af Syvårssøerne.

Læs mere om Syvårssøerne HER.

Billund Ugeavis har også skrevet en artikel om arbejdet, som du kan læse HER.