Ny udsigtsplatform på vej i Vesterskoven

11-01-2021

En ny udsigtsplatform er på tegnebrættet i Vesterskoven, som giver alle naturinteresserede adgang til udsigten over naturområdet nord for Tranevig og områdets spændende fugleliv.

Her ses den første model til en udsigtsplatform i størrelsesforholdet 1:20 af frivillig Hjalmer Nielsen. Foto: Silkeborg Rotaryklub

Til foråret indvies en ny udsigtsplatform, der giver adgang til at overskue naturområdet ved Tranevig søerne, som er et sandt fugleparadis i den nordvestlige del af Vesterskoven. Fra platformen kan gæsterne se frem til at følge med i livets gang for områdets dyr og planter.

Platformen er lavet på initiativ fra Silkeborg Rotaryklub i samarbejde med Naturstyrelsen og er et glimrende eksempel på et godt samarbejde for at fremme muligheden for unikke naturoplevelser.

-          Naturstyrelsen har længe overvejet mulighederne for at forbedre udsigten over Tranevig og dens spændende fugleliv uden samtidig at ændre den uforstyrrethed som hersker i området. Med dette projekt er det nu lykkedes at få alle de hensyn til at gå op i en højere enhed. Derfor sætter vi stor pris på samarbejdet med Silkeborg Rotaryklub, og vi håber fremover at kunne lave flere partnerskaber og projekter, som både fremmer befolkningens rekreative adgang til natur og beskytter naturen, siger skovfoged Thorbjørn Nørgaard fra Naturstyrelsen.

Platform, og stierne dertil, udføres kørestolsvenligt for at sikre dårligt gående og kørestolsbrugere mulighed for at kunne opleve udsigten i området. Selve platformen, på cirka 10 m2, forsynes med en bænk under et skråtstillet tag og med en bagvæg, som både skærmer de besøgende mod vind og vejr, og medvirker til at områdets fugle ikke skræmmes af mørke silhuetter fra mennesker. Ved platformen opsættes desuden information om områdets dyreliv.

Udsigtspunktet etableres cirka tre kilometer ud af Gjessøvej. Se den lilla prik på kortet herunder. Platformen forventes at stå færdig og klar til brug omkring påske.