Kan du få fuldt hus på de nye bingoplader?

16-07-2021

Naturstyrelsen har lavet 5 nye bingoplader, som kan bruges til din næste tur ud i naturen.

5 nye bingoplader til dine kommende ture ud i naturen

Ta’ familien med ud i den dejlige danske natur, og se om I kan få fuldt hus på en af de fem nye bingoplader. Der er er i alt 25 spændende arter i kan udforske. Der er mange smukke planter og insekter, som kan findes landet over, så de er perfekte at have med i tasken, når man drager ud i sommerlandet. De fem forskellige bingoplader har hver deres tema:

  • Fem med striber eller prikker
  • Fem der stinker
  • Fem farverige
  • Fem af de mindste
  • Fem små med store navne

 

Her i weekenden var vi på tur med ”Fem med striber eller prikker” og ”Fem farverige”, så der var masser af spændende arter at udforske. Ud over arterne på bingopladerne, fandt vi mange andre, som vi kunne se nærmere på i deres naturlige miljø.  

 

Deltagernes alder taget i betragtning gjorde juryen mild, så lignede det en mosaikguldsmed, så talte det som et point. Det var ikke så vigtigt, om man fandt de helt rigtige arter, men mere at man fik en hyggelig tid ude i naturen med familien. Vi blev i hvert fald enige om, at vi helt sikkert skulle ud og finde mange flere planter og insekter, så vi kunne få krydset flere bingoplader af.

 

Det er ikke kun familien man kan konkurrere imod- både venner og kollegaer kan inviteres med. De fem bingoplader finder du via dette link https://naturstyrelsen.dk/naturoplevelser/aktiviteter/natursafari/?fbclid=IwAR1LqXvRSYOULppPtXh4klalwPDnX-97BPyIksKDn6fEiUDa2tn6gyA9D-0, hvor de ligger tilgængelige i printvenlige versioner, klar til at tage med i tasken når du skal ud i sommerlandet. Du kan også læse, hvor du lettest finder arterne, og hvordan du bedst oplever dyrene i naturen uden at forstyrre dem.