Krybskytter på Kalvebod Fælled: Naturstyrelsen beder om hjælp, hvis du har set noget?

11-06-2021

Naturstyrelsen har konstateret at der har været krybskytter på Kalvebod Fælled. Nu opfordres naturbesøgende på Kalvebod Fælled til at kontakte politiet, hvis man støder på mistænkelige forhold.

Naturstyrelsen har konstateret at der har været krybskytter på Kalvebod Fælled gennem vinteren, hvorfor de har måtte aflive en dåhjort, der havde fået skåret halsen op i en ulovligt opsat fælde.

- Vi opdagede en meget svækket hjort, som vi måtte aflive. Der var ikke tale om en naturlig skade, da vi undersøgte dyret kunne vi se, at hjorten havde fået skåret halsen op af en snare. Efterfølgende blev der fundet adskillige snarer opsat på dyreveksler i den sydlige del af Pinseskoven på Kalvebod Fælled, siger Sven Norup, Skovfoged og Vildtkonsulent i Hovedstaden.

Dåhjorten med en snare af ståltråd viklet om halsen. Hjorten er ikke blevet kvalt fordi ståltråden har sat sig fast i geviret, men ståltråden har derimod skåret sig 4 cm ind i halsen og ødelagt spise- og luftrør på dyret. Foto: Sven Norup, Skovfoged og Vildtkonsulent i Hovedstaden

 

Brug af snarer er en ældgammel og primitiv jagtmetode som er strengt ulovligt i Danmark og betragtes som dyremishandling. Der er tale om krybskytteri, da det er ulovligt at jage på en anden mands jord, men ikke nok med det, den ulovlige jagt er foregået i fredningstiden, oplyser Sven Norup, Skovfoged og Vildtkonsulent i Hovedstaden.

Der er ikke klarhed over, hvor længe den ulovlige jagt har stået på, og hvor mange dyr, der er nedlagt.

Sven Norup har ikke set noget lignende før og er rystet over, at nogen kan finde på at udøve krybskytteri, og han understreger, at krybskytteri ikke er noget de normalt oplever på Kalvebod Fælled. 

- Krybskytter er ikke normalt et problem vi har på Kalvebod Fælled. Vi har kun oplevet det én eneste gang de seneste 22 år. Men det er anstødeligt. Hvis man oplever det, vil vi gerne have det at vide, siger Sven Norup, Skovfoged og Vildtkonsulent i Hovedstaden

 Naturstyrelsen håber, at brugene af Fælleden kan hjælpe dem med at holde øje med fænomenet.

Her et nærbillede af dåhjortens hals med en ståldtrådssnare der har skåret sig dybt ind i dyret. Det svækkede dyr blev heldigvis opdaget og efterfølgende undersøgt. Det har været lidelsesfuldt for dyret, som har haft besvær med at spise, drikke pga snaren. Foto Sven Norup, Skovfoged og Vildtkonsulent i Hovedstaden

Politiet har efterforsket sagen gundig og fundet adskillige snare placeret i Pinseskoven, men idet har ikke ledt frem til en  gerningsmand. Derfor er sagen henlagt.  Naturbesøgende på Kalvebod Fælled opfordres derfor til at tage kontakt til Politiet eller Naturstyrelsen, hvis man støder på mistænkelige forhold, der kunne hjælpe sagen videre.

Kontakt 

Naturstyrelsen Hovedstaden På e-mail: Obfuscated Email  På telefon: 7254 3151

Politi 114