Naturstyrelsen indgår samarbejde omkring traktørsted på Materialgården på Møn

09-06-2021

I foråret gennemførte Naturstyrelsen Storstrøm udbud af forpagtning af Materialgården ved Liselund. Bygningerne har indtil 2020 huset den lokale skovfoged, og har fungeret som tjenestebolig og kontor. Forpagter er nu fundet.

Materialegården
Materialegården er en fredet bygning nord for Liselund Slot på Møns Klint

Naturstyrelsen valgte at lave et bredt udbud, hvor interesserede fik lov til at byde ind med deres idéer for bygningerne. Den nye anvendelse af bygninger skulle være rettet mod områdets besøgende, og måtte gerne servicere de vandrende på Camønoen.

Naturstyrelsen har pr. 1. juni indgået kontrakt med Sydhavns kunstgalleri, SGK 2450 ApS som forpagtning af Materialgården.  

”Vi er så glade for at vi nu endelig kan melde ud, at vi er de nye forpagtere af Materialgården og snart kan byde gæste og venner velkommen i den yderste og mørkeste del af Liselund Slotspark. Materialgården i Liselund vil i den kommende periode blive omdannet til Dark Sky Hotel, camønovandrerhjem og det, der startede det hele -  kunstnerrefugium.

Vi har længe gået og tænkt over Møn som mulig base og i forbindelse med den planlagte ombygning af det gamle pakhus på Klintholm Havn, som vi også står for, ledte vi efter et nærliggende sted, der kunne rumme sovende gæster om sommeren og udenfor turistsæsonen, kunne fungere som kunstnerrefugium for de kunstnere, der vil være tilknyttet den kommende Klintholm Kunsthal. 

Materialgården er det perfekte sted. Både hvad angår beliggenhed, men også for den kunstneriske fordybelse og meditativ ro kunstnerne vil havde brug for. Men ville også i højsæsonen kunne danne rammen om et rigt og livligt socialt liv i og omkring det kommende traktørsted, som vi også agter at etablere over sommeren", fortæller Judy og Kevin fra SGK 2450. "Vi glæder os så meget til at få åbnet op og håber at se så mange som muligt, når den endelige åbningsdag bliver meldt ud”, fortsætter Judy og Kevin.

Helge Frost fra Naturstyrelsen tilføjer "Vi glæder os meget til det kommende samarbejde med forpagterne og er glade for, at Materialgården med sin unikke placering kan åbnes op for besøgende.”

Naturstyrelsen og SGK 2450 har indgået en aftale for 5 år, med mulighed for yderligere 5 års forlængelse.