En aktiv aften

22-06-2021

Den første frivillighedsaften blev afholdt med succes

Onsdag aften den 16. juni mødte de frivillige igen op til at give et nap med i Frederikshåb plantage. Vi mødtes som vanligt på parkeringspladsen, og kørte samlet ind til aftenens bestemmelsessted. Planen var, at der skulle ryddes omkring det gamle skovløberhus Kighøj, et skønt lille sted i plantagen.

Billeder fra aftenen

Da der var mange mennesker, der samme aften gerne ville nyde stilheden og deres aftensmad ved Kighøj, flyttede vi arbejdet til Syvårssøerne. Her er der altid er noget at give sig til.  Vi gik i krig med både ørnenæb, træoptrækker, beskæresakse og save. Der blev klippet opvækst ned og beskåret til den store guldmedalje af de mange frivillige for at sikre de lysåbne arealer mod tilgroning. Man kan roligt sige, at der er blevet knoklet igennem, samtidig med at der er blevet hygget og snakket.

Billeder fra aftenen

Efter 3 timers kamp med graner og andet opvækst gik turen tilbage til Kighøj, hvor den stod på kolde drikkevarer, varme pølser og skumfiduser over bål. Ved siden af bålpladsen var vi endda så heldige at finde flere eksemplarer af stor vandsalamander, som lå og hyggede sig under noget træ. Ja, man ved aldrig hvad man oplever i skoven.

Billeder fra aftenen

Tak til alle jer frivillige for jeres store indsats den aften.

Der afholdes frivilligdag 3-5 gange om året. Interesserede er meget velkommen til at kontakte Gert Hougaard Rasmussen, chefkonsulent i Naturstyrelsen Trekantsområdet på Obfuscated Email.

Kighøjs historie

Omkring 1944 blev Kighøj samt Flyvestation Vandel beslaglagt af tyskerne, og blev først leveret tilbage til staten omkring 1947. Efterfølgende brugte NATO flyvestationen i deres beredskab, og derfor blev der bygget bombesikrede hangarer, som stadig ligger ved siden af det gamle skovløberhus. Kighøj er senere blevet brugt til naturskole, og i dag er den åben for offentligheden, hvor der er plads til at nyde medbragt mad både inde og ude. Inde er der indrettet med borde-bænke i stalden og stuen, og ude er der bålplads med rist og stammer til at sidde på.  

  • 1

  • 2

  • 3

  • 4

  • 5

  • 6