Gå et eventyr i Skramsdale

22-05-2021

Naturstyrelsen Vestjylland har indgået et samarbejde med Struer kommune og Bevæg dig for livet om udviklingen af to unikke eventyr. Et af eventyrene finder sted langs en smuk, kuperet rute i Skramsdale ved Kjærgårdsmølle på Naturstyrelsens arealer. Her udspiller sig et sandt kapløb med tiden om at redde årstiderne

Natureventyr hedder firmaet, som står bag udviklingen af eventyrene og med deres gratis app Natureventyr bevæger man sig rundt i Skramsdales unikke natur. Vi har valgt en rute, som tager Jer forbi Skovlegeplads, smuk bøgeskov, mørk granskov og lysåbne bakkede områder med græssende dyr. Området i Skramsdale bærer tydeligt præg af istiden, som skabte de fem smeltevandsdale i området. Her markeres desuden skillelinjen mellem morænelandskabet mod nord og hedesletten mod syd.

Natureventyret er en ny og sjov måde at opleve området på til fods. Børnene motiveres til den 2.2 km gåtur igennem deres fantasi, som inddrages under turen i eventyret om DET MAGISKE HORN OG ÅRSTIDERNE. Eventyret handler om høvdingedatteren Måne og hendes farefulde færd for at genskabe balancen i naturen, efter en ildelugtende tyv har stjålet skovfolkets magiske horn, som styrer årstiderne. 

Det vilde eventyr kan med stor anbefaling fortsættes I Lystanlægget i Struer by. Her kan I opleve eventyret om, DA JOHANNES FANDT SIN MUSE. Eventyret handler om drengen Johannes, der drømmer om at blive kunstner. Derfor skal Johannes ud at finde sin muse, som kan hjælpe ham med at blive en rigtig kunstner.

Vi glæder os meget til at byde Jer velkommen på eventyrlige gåture, hvor dyr kan tale og magi eksisterer. Download appen Natureventyr og lad eventyrene begynde ved skovlegepladsen, Hornet i Klosterheden eller i Lystanlægget i Struer.