Edderkoppefund i Mols Bjerge

25-05-2021

Nyt fund af den truede og iøjnefaldende mariehøneedderkop på Naturstyrelsens arealer i Mols Bjerge.

Den iøjnefaldende edderkop med den karakteristiske bagkrop.

23-årige Maja Østergaard og 29-årige Amalie Møller Larsen var 20. maj på tur med deres forældre Susanne Østergaard og Jesper Larsen til Mols Bjerge. De ville på opdagelsestur for, at finde nogle af områdets mere sjældne arter. De var blevet inspireret af Nationalpark Mols Bjerges kampagne ”Wanted – not dead but alive”. Et forsøg på at få borgernes hjælp til at finde fire sjældne og truede, men karakteristiske forårsinsekter: Humlerovbille, sommerfuglene Gråbåndet bredpande og Spættet bredpande, samt Mariehøneedderkop. 

Maja, Amalie, Susanne og Jesper på opdagelse i Mols Bjerge.

Fælles for de fire arter er, at de er varmekrævende og bedst kan findes i stille, lunt solskinsvejr. Derfor har det kolde solfattige forår givet kampagnen vanskelige vilkår, og flere afarterne er knapt blevet set i hele Danmark.

20. maj kl. 12 var der så endelig bid, da de to søstre var på tur i nationalparken efter at have overnattet på vandrerhjem i Grenå.

Familien er her i færd med at dokumentere fundet og stedet.

Familien gik på en af de afmærkede vandreruter i området, lige syd for Kjerris Mølle i Femmøller, i en af Naturstyrelsens store folde. De unge kvinder havde set kampagnen Wanted – not dead but alive-kampagnen i turplanlægningen, da de gik ind på nationalparkmolsbjerge.dk, fortæller Maja Østergaard.

Se nationalparkens kampagne her.

 

Fundet er interessant idet familien finder edderkoppen på en lokalitet, hvor den ikke tidligere er registreret. Det bliver så spændende og se om Maja Østergaard og Amalie Møller Larsen har fundet et nyt levested for mariehøneedderkoppen. Det vil kommende undersøgelser vise.

 

Læs mere om Mols Bjerge på den digitale guide.