Tovbanen ved Opalsøen har fået ny forpagter

18-05-2021

Det er makkerparret Jonas Bagger Sørensen og Laust Højmark, som har vundet udbuddet om at drive den næsten 300 meter lange tovbane, som fører fra toppen af det gamle Hammerbrud ned til en våd landing i Opalsøens klare vand.

De to nye forpagtere har planer om, at tilbyde tandemspring så eksempelvis handicappede kan opleve en tur i tovbanen sammen med en hjælper. Desuden vil de ændre bremsen, så landingen i søen bliver blidere end tidligere.

Området ved Opalsøen har de seneste 10 år udviklet sig til et af Bornholms mest besøgte, og er især blevet ramme om mange af de mere actionfyldte naturoplevelser

”Vi er glade for at kunne byde de nye forpagtere velkommen. De er kommet med et koncept, som indebærer både en videreudvikling af tovbanen og visioner om hvordan aktiviteten kan indgå i at forbedre helhedsoplevelsen ved Opalsøområdet, så rigtig mange turister og bornholmere også fremover kan få sig en god oplevelse i Hammerbruddets unikke omgivelser,” siger skovrider Søren Friese, Naturstyrelsen Bornholm.

Begge forpagtere har erfaringer med at tilbyde outdooraktiviteter på Bornholm. Laust Højmark har erfaring fra Opalsøen, hvor han har tilbudt guidede klatre- og rapelleture, og Jonas Bagger Sørensen driver virksomhed inden for surfing og havkajak.

Tovbanen er åben hver dag i skolernes sommerferie. I år er det fra 26. juni til 14. august.