Jagt- og fiskedag var en sjov og lærerig efterårsdag i naturens tegn

25-10-2021

Søndag d. 17. oktober afholdtes den årlige Jagt- og fiskedag ved Vandet Sø og Naturstyrelsen Thy og Danmarks Jægerforbund takker for den fine opbakning og en dejlig efterårsdag i naturen. Selvom arrangementet finder sted hvert år, er det dejligt at se hvordan de besøgende slår sig løs i de mange forskellige aktiviteter og hvordan interessen for naturen og de ting den tilbyder fortsat er stigende.

Dagen bød på sporarbejde med schweisshunde i skoven, apporteringsøvelser, hvor børnene hjalp med at ligge vildtet ud, og afhentningsparate hundehvalpe, som vandt alles hjerter. Det blev skudt med bue og pil, fisket og undersøgt aborrer, lavet pandekager over bål, snittet redskaber i træ, sanset i følekasser, lavet pileflet og meget mere.
Smagsløgene blev udforsket da Nationalpark Thy bød på smagsprøver med røget fisk og hjemmelavet marmelade og snaps fra naturens vilde bær, herunder porse, hæg og solbær. Der blev også tilberedt kronvildt over bål, og de besøgende fik både smagt grillet rygstykke, lår og gullasch, alt sammen fra en kronkalv. Tæt på bålet hang ænder, bekkasiner, snepper, gæs og en kronkalv, som de besøgende nød meget af at kunne se og røre ved. En stor del af dagens formål er at formidle naturen og hvordan man kan implementere den i sin hverdag, og det fungerer rigtigt godt, især for børnene, at se hvor maden kommer fra. Mange smagte på suppen og gik efterfølgende hen og studerede den skudte kronkalv, og det er netop denne sammenhæng vi gerne vil videregive til både børn og voksne.

Der var igen i år mulighed for at vinde en kronkalv, og i år var konkurrencen en afstandsbedømmelse. Her skulle man vurdere om der var en forsvarlig skudafstand hen til opstillede figurer, ligesom til en jagtprøve. Der er udtrukket en vinder, ud af de deltagende som svarede rigtigt på alle seks spørgsmål. Naturstyrelsen Thy ønsker tillykke til vinderen, som er kontaktet med nærmere information.
Vi glæder os over, at dagen stadig bliver afholdt med stor succes blandt de besøgende, og håber på at se mange kendte- og nye ansigter igen til næste år. Husk allerede nu at sætte kryds i kalenderen den første søndag inden efterårsferien i 2022.

 

Kontakt ;

Isabella Kronborg Svendsen
SLING-praktikant | Thy
+45 22 22 16 52  Obfuscated Email