200 børn planter Folkeskov med Hendes Majestæt

28-10-2021

Fredag d. 29. oktober planter 200 børn træer i Æbelholt Folkeskov ved Børneringens Natur og Sciencefestival 2021.

Børneringens institutioner og sekretariat har sammen med Growing Trees Network doneret og samlet ind til 12.000 træer til en ny del af Æbelholt Folkeskov. Fredag ​​bliver de første 1000 træer plantet ved festivalen, hvor Hendes Majestæt Dronningen, som er Børneringens protektor deltager. Hun vil sammen med nogle af børnene plante en Eventyr eg.

Når den nye del af skoven er plantet færdig, vil der stå godt 50.000 nye små træer og buske, som Naturstyrelsen fremover vil passe, sammen med resten af ​​Æbelholt Skov, som er tilplantet inden for de sidste par år. Folkeskoven ligger på et areal opkøbt med midler fra Hovedstadsområdet Forsyningsselskab HOFOR, som arbejder for at beskytte vores grundvand.

Ved dette arrangement vil Børneringen sætte fokus på grundvandet sammen med medlemsinstitutionerne, fortæller direktør i Børneringen, Nete Dietrich. Det giver anledning til at arbejde med sciencepæadagogik, men også for at være med til at sikre fremtidens grundvand for børnene. Det markerer vi ved at donere et træ for hvert af de 10.000 børn, der dagligt er en del af Børneringen, siger Nete Dietrich.

Festivaldagen er ikke et offentligt arrangement.