UNESCO Verdensarv har filmpremiere for børn

19-10-2021

Parforcejagtlandskabet i Nordsjælland blev i 2015 udnævnt af UNESCO, som bevaringsværdig kultur- og naturarv.

Parforcetegninger_FrankHoedt

Det handler DINE OG MINE skove - nærmere bestemt Jægersborg Dyrehave, Store Dyrehave og Gribskov, som i dag forvaltes af Naturstyrelsen. Skove som formentlig slet ikke ville være her, hvis ikke det havde været for Chr.V´ store lidenskab for parforcejagt. Det er en historie om en konges jagt, magt og pragt og et kongeligt jagtlandskab i verdensklasse.

Drengen der ville være konge for en dag
Nu har verdensarven fået sin første filmpremiere. En lille tegnefilm formidlet til store og små med en sjov og lærerig streg samt en levende fortælling, der vækker den spændende historie til live. Nu kan du sammen med dine børn komme med på eventyr. Det er en sjov og spændende historie om skarpe sværd, store konger og stolte kronhjorte - alt sammen fortalt igennem "Drengen, der gerne ville være konge for en dag."

Se filmen
”Børn, som vi har testet filmen på sagde bl.a., at det er et sjovt tvist, at filmen er tegnet, og det ikke er en almindelig film eller animeret. Det synes det er nogle flotte tegninger og en god historie, og det er fedt, at vi har sådan en verdensarv i Danmark ”, fortæller general manager fra Parforcelandskabet Liv Thøger-Aldahl, der har arbejdet med at udvikle filmen i ca. et halvt år og skrevet manus hertil. Hun forsætter ”Deres forældre eller bedsteforældre sagde, at voksne også kan lære en masse om kongehistorier og verdensarv” selvom det er en tegnefilm. Filmen er både lavet til Sociale Medier og til undervisning. Det er god underholdning og du hører samtidig om din, min og vores verdensarv. Se og del den gerne sammen med dine børn, børnebørn, familie og venner.

https://www.youtube.com/watch?v=rggMcGze0Fc

Facebook: Parforcejagtlandskabet

Grafisk facilitator: Frank Høedt, HoedtHolstebro og VO: Niels Poulsen, JAM Audio Post Production . 

Bag verdensarven og Parforcejagtlandskabet står

Museum Nordsjælland , Naturstyrelsen , Rudersdal Kommune , Lyngby-Taarbæk Kommune , Hillerød Kommune , Fredensborg Kommune , Gribskov Kommune og Det Grønne Museum .

Se mere om hele verdensarven på Parforce.dk

Parforcehund_ Frank Hoedt