På efterårstur til Bøllemosen og Kronhjorten - skovlegepladsen i Jægersborg Hegn

13-10-2021

Efterårsskoven er fyldt med farver og mange familier benytter ferien til at få oplevelser sammen i naturen. "En tur i Jægersborg Hegn med madkurv og varm kakao på termokanden, kan ikke gå galt", siger naturvejleder Stella Blichfeldt fra Naturstyrelsen. Hun anbefaler en tur i Jægersborg Hegn, hvor der venter gode børneoplevelser.

Start fra Skodsborg station og følg den afmærkede grønne Kløversti på 2,6 km rundt om Bøllemosen (1). Prøv også gangbroen, som bugter sig tværs over Bøllemosen. Måske er det her, der skal dvæles med den varme kakao, for det er svært at komme væk herfra.

Tilbage mod start kan turen passende slutte med flere fysiske udfordringer ved skovlegepladsen Kronhjorten (2), hvor der også er bålpladser og halvtag, hvis der skulle falde lidt regn. På Skodsborg station findes toiletter og café.

Viste du?

Mange vil ikke vide, at de nu har været på tur i verdensarv, udpeget af UNESCO. "Så nu kan DU fortælle dine børn, hvorfor der på legepladsen Kronhjorten kan klatres rundt på en segnet kronhjort, en tyk konge samt heste og jagthunde med fuld fart på. Det klarer du nemt ved at læse op fra børnefortællingen på infoskiltet samme sted", siger naturvejleder Stella Blichfeldt. Det handler om skovens fortid, som et jagtområde for kong Chr. V og flere af de efterfølgende danske konger. Parforcejagt var deres store lidenskab og det var deres måde at vise sig frem med den magt og pragt.

Før eller efter turen

Se en helt ny lille tegnefilm om hvad parforcejagt er og hvorfor skoven er udpeget som UNESCO verdensarv. Det er en børnefortælling og en sjov og spændende historie om skarpe sværd, store konger og stolte kronhjorte - alt sammen fortalt igennem "Drengen, der gerne ville være konge for en dag."

Se filmen her:https://www.youtube.com/watch?v=rggMcGze0Fc

Grafisk facilitator: Frank Høedt, HoedtHolstebro og VO: Niels Poulsen, JAM Audio Post Production

Bag verdensarven og Parforcejagtlandskabet står:Museum Nordsjælland, Naturstyrelsen, Rudersdal Kommune,Lyngby-Taarbæk Kommune, Hillerød Kommune, Fredensborg Kommune, Gribskov Kommune, Det Grønne Museum,

Yderligere oplysninger:

Naturvejleder Stella Blichfeldt, Naturstyrelsen, tlf. 23730260, email: Obfuscated Email