Tak fordi du holder din hund i snor i naturen!

25-04-2022

Fuglene kvidrer på livet løs, og vi får alle sammen forårsfornemmelser. Alle naturområder, hvad enten det er ude i det åbne land eller i den tætte skov, får i denne tid masser af æg og unger. Det er dyreunger med pels og fjer, som opfostres i huler og reder, i højden eller på jorden. Men en løs hund bliver opfattet som en ulv på rov, af naturens vilde beboere. Bare lugten af hund, er nok til at de vilde dyr skal bruge kostbare kræfter på at søge til nye sikre levesteder. ”Så tak fordi du holder din hund i snor i naturen”, siger skovrider Kim Søderlund, som er ansvarlig for forvaltningens af Naturstyrelsens naturområder i hovedstadsområdet.

Uhmmm, her lugter af grillpølser
Bøgen springer ud, og vi skal alle sammen ud og opleve synet. Naturstyrelsens skove er fyldt med bålsteder, hvor der kan grilles, og det har mange fået øjnene op for. En fyldt rygsæk med lidt tørt brænde, tændstikker, en snittekniv, en pose grillpølser og måske lidt snobrødsdej er et kæmpehit for mange børnefamilier. Så tak fordi du holder din hund i snor, så børnene undgår at møde en anmassende pølseglad hund, som også gerne vil først til pølsepinden.

Tæt på bare ben og hurtige cykler
Når hunden skal luftes efter arbejde, er det også tid for mange tid til, at få løbet sig en tur eller få luftet cykelbenene. Der kan ligefrem være trængsel på skovstien. En løs hund eller en hund i lang line forbindes ofte rent instinktivt med noget usikkert. Kan det være en hund, der bider eller løber efter en? Så tak fordi du holder din hund i kort snor af hensyn til de mange motionister.

Pas godt på løse børn!
Er man opvokset med en venlig hund, er det ofte bare en ekstra glæde at opleve nye hunde på skovturen. Variationen er stor: brune, korthårede, langbenede, spidssnudede og glade hundehvalpe. Er man derimod ikke vant til hunde, skal mødet foregå på en måde, så det bliver en positiv oplevelse. Hjælp derfor gerne med at give alle børn trygge hundeoplevelser og hold din hund i snor, når de hilser på hinanden.

Det er faktisk ulovligt!
”Det er ulovligt at slippe sin hund løs i naturen ifølge Naturbeskyttelsesloven”, oplyser skovrider Kim Søderlund. Naturstyrelsen kontaktes jævnligt af naturbrugere, som har fået sig en forskrækkelse med en løs hund. Både ryttere, cyklister, løbere, børnefamilier føler sig ofte generet. Så tak fordi du holder din hund i snor, ikke mindst af hensyn til de mange vilde dyr, som ikke kan klage til Naturstyrelsen.

Det er dejligt at kunne slippe sin hund løs
Mange hunde egner sig imidlertid ikke til at gå løs og skal være i snor – også i de naturområder, hvor det er tilladt med løs hund. Hvis man har fuld kontrol over sin hund, og den er vant til andre hunde, er det skønt at kunne slippe den løs i et naturområde, hvor det er tilladt. Hunden får god motion og kan lege med andre hunde. Det er der heldigvis rig mulighed for. Find alle Naturstyrelsens hundeskovene på hjemmesiden Udinaturen.dk. Trods navnet Hundeskov er det værd at huske på, at disse skove også er løbernes, rytternes, børnenes, cyklisternes, hundeejere med deres hund i snor og ikke mindst alle skovens vilde dyr.

Naturstyrelsen ønsker dig god tur med din hund!

Yderligere oplysninger:
Naturvejleder Stella Blichfeldt
Naturstyrelsen, Hovedstaden
Email: Obfuscated Email
Tlf. 7254 3159