Natur og kunst – i poetisk fordybelse

09-05-2022

Mød Det Blå Rum og Maja Ingerslev i Fussingø.
Indtil torsdag d. 12. maj og igen i uge 24 og 25 kan du møde Maja Ingerslev i Randers Kunstmuseums mobile kunstatelier Det blå rum på Fussingø. Det blå rum flytter rundt og ud i naturområderne i Randers Kommune i maj og juni. Her inviteres alle til at bidrage til Ingerslevs arbejde med kunst, natursyn og bæredygtighed. Når Maja ikke sidder i vognen er man velkommen til at benytte det opstillede sansedarium.

Maja Ingerslev er i 2021-22 billedkunstner i Randers Kommune som Artist in residence under Huskunstnerordningen. Her udfoldes projektet “Natur og kunst – i poetisk fordybelse”, som er et samarbejde med Randers Kunstmuseum, Randers Naturcenter, Billedskolen Randers Kunstmuseum, kulturforvaltningen og skoleforvaltningen. Projektet er støttet af Statens Kunstfond.

 

Det blå rum er bygget over en trailer og derfor meget mobil - her er rummet åbent, med Maja på trappen.

Maja Ingerslevs kunstneriske arbejde udspringer af en personlig insisteren på værdien af den tilbageværende natur og en bekymring for miljøet. Det kunstneriske arbejde er en måde at genetablere vores forhold til naturen og synliggøre de skrøbelige tilstande gennem poetiske og humoristiske værkaktioner.

  

Et af de indtryk man kan få ved mødet med Maja og det blå rum er et Sansedarium!

 

Maja Ingerslev arbejder med længerevarende projekter, hvor hun undersøger naturfænomener og er til stede udendørs på forskellige naturlokationer. Herefter udvikles observationer og sansninger til nye værkformer imellem medierne fotografi, video, installation og skulptur. Værkerne tager udgangspunkt i forestillingens rum og mødet med værkets materialitet for at skabe en bevægelse mellem det synlige og det usynlige, det virkelige og det imaginære.

I sommeren 2021 lavede Maja Ingerslev værket ”Walking landscapes” i Fussingø. Videoer herfra kan ses via dette link.

Se vandretursfolderen for Fussingø her.

Læs mere om Naturnationalpark Fussingø.